Drulă: Guvernarea PNL-PSD a eşuat. Prioritatea USR va fi lupta cu creşterea preţurilor

Inquam Photos / George Calin

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat joi că în noua sesiune parlamentară USR va ataca ”miniştrii gropari ai ţării, începând cu Virgil Popescu”. USR a depus moţiune simplă împotriva ministrului Energiei care în ultimii trei ani a îngropat sectorul energetic din România, a mai anunţat liderul USR, potrivit News.ro.

„România are azi o ultimă şansă să evite o criză economică dureroasă. PNL şi PSD trebuie să se trezească din beţia puterii şi a risipei banului public la reţelele de partid. Misiunea unui guvern este să protejeze oamenii. PNL şi PSD au arătat că nu vor asta. Acest guvern trebuie să lucreze pentru oameni sau să plece”, a spus Cătălin Drulă, preşedintele USR.
Vor mai urma moţiuni sesiunea aceasta pentru a împiedica, de exemplu, falimentul total al învăţământului românesc sau artificii fiscale şi în domeniul muncii care distrug economia, spune liderul USR.
„În condiţiile în care PNL şi PSD nu sunt în stare să guverneze, vom veni în Parlament cu legi care să protejeze populaţia de efectele inflaţiei. Când văd că Germania scade TVA la energie – exact ce a propus USR – mă întreb dacă PNL şi PSD nu vor măsura doar pentru că vine de la noi. Sunt două direcţii în care vrem să acţionăm: scăderea taxelor, ca să lăsăm mai mulţi bani la oameni şi firme pentru a face faţă creşterii preţurilor, şi oprirea risipei din bani publici, ca să reducem din datoria statului”, a declarat Cătălin Drulă.
Printre proiectele pe care USR le susţine se numără reducerea TVA la energie de la 19% la 5%, credite fiscale pentru companii ca să reducă 50% din facturile la energie, reducerea taxării pe muncă, eliminarea pensiilor speciale, desfiinţarea agenţiilor inutile pentru sinecuri.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here