După dezvăluirile despre afacerea cu 103 milioane de măşti, Topolinski amenință jurnaliști – Newsweek România

Sursa: Romania Insider

Afaceristul canadian Michael Topolinski a amenințat că se va răzbuna direct și va da o „lecție” în urma devăluirilor făcute de revista Newsweek România despre afacerea cu cele 103 milioane de măști chinezești achiziționate de Ministerul Sănătății cu 14 milioane euro.

În paralel, ministrul Nelu Tătaru și secretarul general Nicoleta Rusu au vrut să îl schimbe din funcție pe directorul general Bogdan Nica, șeful Direcției Asistență Medicală din Ministerul Sănătății, pentru că a întocmit o „Notă” prin care îi informa pe cei doi despre neregulile apărute în derularea contractului de 14 milioane de euro semnat cu firma Naguma Medical Supply.

Principala neregulă consta în faptul că Naguma Medical Supply, controlată de afaceristul Michael Topolinski, nu respectase până pe 21 august termenele de livrare a măștilor chinezești. Între timp, dr. Bogdan Nica și-a dat demisia.

Newsweek România publică în exclusivitate „Nota” transmisă ministrului Nelu Tătaru și secretarului general Nicoleta Rusu de șeful Direcției Asistență Medicală, direcție care gestiona contractul cu Naguma Medical Supply. Afacerea cu măștile chinezești este investigată și de Direcția Națională Anticorupție.

Topolinski amenință jurnaliștii

Pe 14 octombrie, Newsweek România scria că afaceristul canadian Michael Topolinski a plătit 75.000 de euro penalități, dar a încasat 14 milioane de euro pe măștile chinezești.

A doua zi, Michael Topolinski a trecut la amenințări. Inițial, a trimis un mesaj pe WhatsApp că urmează să ne dea în judecată. „Vă informez că am cerut avocaților mei să aduge revista Newsweek și pe Petru Zoltan în procesul pe care l-am inițiat împotriva publicației Gândul în care cer daune de 10 milioane lei. Ne vedem la tribunal. Câștig mereu”, a scris Topolinski la ora 15:03.

Câteva ore mai târziu, la ora 18:46, a trimis un nou mesaj cu amenințări directe la adresa jurnalistului: „M-ați atacat fără etică pe mine și familia mea… nu uităm niciodată și dăm lecții unor oameni ca tine. Noroc, vei avea nevoie.”

Totodată, a transmis și un document din care rezultă că ar vrea 10 milioane de lei de la publicația Gândul. Cu mesajul: „Bucură-te… merită 5-10 ani”.

Newsweek România nu a făcut nici o referire la familia lui Topolinski în articolele despre contractul de achiziție de măști.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here