GALERIE FOTO | Echipa de salvare trimisă de România în Turcia: 60 de oameni, 4 câini, 7 tone de echipamente, trei avioane

Inquam Photos / George Călin

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni, despre echipa care pleacă în Turcia, că este formată din 60 de persoane, 4 câini utilitari specializaţi pentru căutarea la cutremure, el arătând că MApN a pus la dispoziţie trei aeronave, care vor transporta 7 tone de echipamente de căutare şi salvare. El a mai spus că a avut o videoconferinţă cu autorităţile turce şi cu reprezentanţii Comisiei Europene şi a mecanismului de protecţie civilă european şi aproape toată Europa se mobilizează pentru a ajuta această ţară, potrivit News.ro.

”La acest moment, echipa noastră este formată din 60 de persoane, 52 de persoane din partea Unităţii de căutare, salvare a IGSU, include patru personal medical, doi medici şi doi asistenţi de la SMURD Bucureşti, include doi voluntari de la clubul de câini utilitari”, a spus Raed Arafat, el afirmând că la acţiuni vor participa patru câini de căutare antrenaţi pentru zonele de cutremur.

Secretarul de stat a mai anunţat că Ministerul Apărării, prin Forţele Aeriene, le-au pus la dispoziţie iniţial două avioane dar acum vor fi trei avioane care vor pleca spre Turcia şi care vor duce şapte tone de echipamente de căutare şi salvare, inclusiv corturile de cazare, pentru că echipele care merg acolo trebuie să fie complet independente, cel puţin 14 zile.

Primele două avioane vor decola până la ora două, sperăm, vor face două ore şi jumătate până la punctul unde vor ateriza, aeroportul din Adana, după care al treilea avion va pleca la diferenţă de două ore cu restul echipamentelor”, a mai spus el.

Arafat a mai declarat că a avut o videoconferinţă cu autorităţile turce, cu Comisia Europeană, mecanismul de protecţie civilă european, la care au participat ţările care urmează să sprijine. ”Aproape toată Europa se mobilizează şi vor veni foarte multe oferte şi deja multe au fost acceptate pe parcursul dimineţii”, a afirmat el, precizând că echipa românească va fi aşteptată de autorităţile turce care vor stabili unde va fi baza de operaţiuni şi locul de cazare pentru echipa din România.

Arafat a mai spus că vor mai pleca şi doi ofiţeri din partea DSU, de legătură, unul dintre ei urmând a face parte din echipa europeană a protecţiei civile, formată din persoane cu experienţă de la Bruxelles şi din alte ţări.

Turcia, lovită a doua oară: Cutremur de 7,6 grade în sud-est

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here