El este soldatul care a rostit celebrele cuvinte din Insula Șerpilor. Mama soldatului ucrainean își amintește de ultima conversație cu fiul ei: Pa, mamă

Sursa foto: Twitter

Mai întâi a auzit că toți apărătorii Insulei Șerpilor erau morți. A fost o lovitură puternică pentru Tetiana, mama lui Roman Hribow, unul dintre militarii ucraineni. ”În acel moment, am simțit că am murit”, a mărturisit femeia într-un interviu acordat onet.pl. Mama soldatului care a rostit celebrele cuvinte ”Navă rusească, du-te dracului!” a povestit despre ultima conversație cu fiul ei și despre temerile ei.

Roman Hribow, un băiat obișnuit din orașul ucrainean Złotonosza, din regiunea Cherkassy din partea centrală a țării și marinar, a devenit un erou. El este autorul faimosului răspuns al apărătorilor Insulei Şerpilor ultimatumul navei ruse despre capitulare. „Navă de război rusească, du-te dracului! ” – această propoziție a devenit un simbol și o armă înălțătoare în lupta împotriva agresiunii ruse.

Inițial, s-a raportat că polițiștii de frontieră și pușcașii marini care apărau mica insulă din Marea Neagră ar fi fost uciși. Aceste informații au fost ulterior respinse. S-a dovedit că apărătorii insulei erau în viață și au fost luați prizonieri de Rusia.

Jurnalista ucraineană Mariia Tsiptsiura, care lucrează cu Onet.pl, a ajuns la mama lui Roman Hribow. Doamna Tetiana a povestit presei despre ultima ei conversație cu fiul ei și despre temerile care o bântuie.

Atacul pe Insula Șerpilor. Ultimul apel al fiului către mama lui

Mama soldatului a recunoscut că nu credea că războiul chiar va începe.

”Cu două luni înainte de război, Roman Hribow, împreună cu grănicerii, a fost trimis pe Insula Șerpilor și acolo era deja foarte îngrijorat. Am auzit ceva despre dronele inamice care cercetau zona. Atunci Roman mi-a spus cu atâta certitudine: „Mamă, va fi război”. Dar nu am crezut; ne-am gândit că nu va fi război, a subliniat ea în interviul acordat onet.pl.

Doamna Tetiana și-a amintit și de ultima conversație cu fiul ei, chiar înainte de atac. ”M-a sunat la propriu o secundă și a spus: „Mamă, ai grijă. A început războiul, mamă.” Apoi a adăugat: „Suntem foarte încordați aici. Asta e. Pa, mamă”, și a închis telefonul, a mai povestit ucraineanca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here