Eli Lilly a suspendat un studiu clinic pentru un tratament cu anticorpi împotriva Covid-19

Producătorul american de medicamente Eli Lilly a anunţat marţi că a suspendat un studiu clinic sponsorizat de guvernul SUA pentru un tratament cu anticorpi împotriva Covid-19, din motive de siguranţă, transmite Reuters, preluat de News.ro.

”Dintr-o precauţie exagerată, comisia independentă de monitorizare a datelor referitoare la siguranţă pentru studiul ACTIV-3 a recomandat o pauză în înrolare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Eli Lilly, Molly McCully, într-un comunicat transmis pe email.

Aceasta a mai spus că ” Eli Lilly susţine decizia comisiei independente, de a asigura cu precauţie siguranţa pacienţilor participanţi la studiu”.

Medicamentul Eli Lilly este similar cu tratamentul companiei Regeneron Pharmaceuticals primit de preşedintele Donald Trump după ce a contractat Covid-19.

Eli Lilly a solicitat deja autorităţilor americane de reglementare să aprobe terapia sa cu anticorpi LY-CoV555 pentru utilziarea în regim de urgenţă, după publicarea, în  luna septembrie, a unui studiu care a arătat că a ajutat la reducerea perioadei de spitalizare şi a vizitelor la camerele de urgenţă a pacienţilor cu Covid-19.

Tratamentul este dezvoltat în colaborare cu compania canadianăî de biotehnologie AbCellera.

Acţiunile Eli Lilly au scăzut în timpul tranzacţiilor de marţi cu aproape 3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here