Elon Musk i-a întrebat pe fani dacă ar trebui să demisioneze de la conducerea Twitter. Majoritatea a răspuns afirmativ

Elon Musk

Majoritatea utilizatorilor Twitter care au răspuns sondajului lansat de Elon Musk prin care acesta îi întreba dacă ar trebui să demisioneze de la conducerea platformei sociale achiziţionate în urmă cu câteva luni şi a cărei funcţionare a bulversat-o au răspuns afirmativ, relatează BBC, potrivit News.ro.

În total, 57,5%  dintre utilizatorii Twitter au votat „da” după ce miliardarul şi-a întrebat cei 122 de milioane de urmăritori dacă ar trebui să se retragă.

Elon Musk, care a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari, a declarat înainte de închiderea sondajului că va respecta rezultatul.

Magnatul din domeniul tehnologiei, care conduce, de asemenea, Tesla şi Space X, s-a confruntat cu numeroase critici de când a preluat conducerea platformei Twitter.

Elon Musk încă nu a comentat rezultatul sondajului, dar chiar dacă ar demisiona din funcţia de director general, el ar rămâne proprietarul Twitter.

Aproximativ 17,5 milioane de persoane au votat în sondajul său de luni, precizează BBC.

Elon Musk obişnuieşte să facă astfel de sondaje pe Twitter şi îi place să citeze expresia „vox populi, vox dei”, sugerând că se supune „voinţei poporului”.

Un fost membru al personalului Twitter, care a părăsit recent compania, a declarat pentru BBC că Elon Musk „se dovedeşte a fi prostul incompetent pe care ştiam cu toţii că este”. Vorbind sub protecţia anonimatului, acesta a adăugat: „Investitorii săi se uită cu siguranţă la acest lucru acum şi se întreabă dacă a fost au luat decizia potrivită pentru a-l susţine. Îmi imaginez că este suspus la presiuni din partea investitorilor pentru a se retrage şi se foloseşte de acest sondaj pentru a face să pară că urmează voinţa oamenilor şi nu pe cea a celor care îi plătesc facturile”.

Cu câteva minute înainte ca sondajul să se închidă, fondatorul bursei de criptomonede Binance i-a răspuns lui Elon Musk spunând că ar trebui „să rămână pe drumul cel bun” şi să nu demisioneze. Changpeng Zhao este considerat a fi unul dintre investitorii Twitter şi a declarat în luna mai că l-a susţinut pe miliardarul american să preia conducerea printr-o investiţie de 500 de milioane de dolari.

Elon Musk anunţă că va restabili conturile de Twitter suspendate ale jurnaliştilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here