Elon Musk promite Internet prin Starlink pentru organizaţiile umanitare din Gaza

Elon Musk

Miliardarul Elon Musk, CEO-ul Starlink, promite sâmbătă, pe reţeaua sa de socializare X, ”tuturor organizaţiilor umanitare recunoscute internaţional” acces la Internet prin satelit Starlink.

Interpelat în peste trei milioane de mesaje postate pe X prin hashtagul #StarlinkForGaza, Elon Musk a promis, răspunzând unui mesaj al alesei democrate americance Alexandria Ocasio-Cortez, să ofere o conexiune la Internet ”ONU şi tuturor organizaţiilor internaţionale umanitare recunoscute internaţional care ajută populaţiile din (Fâşia) Gaza”, potrivit News.ro.

El precizează că niciun terminal nu a încercat, până în prezent, să se conecteze la Starlink din Fâşia Gaza.

”Un blackout al telecomunicaţiilor mi se pare discutabil din punct de vedere moral”, scrie el pe X răspunzând unui mesaj de protest din partea Agenţiei ONU a Telecomunicaţiilor Uniunea Internţaională a Telecomunicaţiilor. UIT/ITU).

În 2022, serviciul de acces la Internet prin satelit al lui Elon Musk a permis trupelor ucrainene, la începutul războiului din Ucraina, să rămână conectate la reţeaua terestră de telecomunicaţii, în pofida bombardamentelor ruseşti.

De la începutul invaziei rusești, aproximativ 25.000 de terminale Starlink au fost trimise în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here