English Touring Opera va concedia 14 muzicieni albi în numele respectului pentru diversitate

English Touring Opera (ETO), o companie care reunește muzicieni independenți și cere efectuează turnee în toată Marea Britanie pentru a promova accesul la operă, nu va reînnoi contractele a 14 dintre muzicienii săi albi. Motivul: acordarea priorității pentru diversitatea crescută în cadrul orchestrei, informează radioclassique.fr.

Aproape jumătate dintre muzicienii orchestrei își vor pierde slujba

ETO trebuie să facă unele schimbări mari, inclusiv creșterea tuturor tipurilor de diversitate în echipa lor”. Acesta este conținutul scrisorii primite de 14 muzicieni din orchestră și semnată de directorul ETO James Conway. Acesta le transmite muzicienilor demiși că nu le va fi reînnoit contractul în primăvara anului 2022. Și, chiar dacă toți sunt independenți, unii dintre muzicienii demiși au lucrează în cadrul ETO de peste 20 de ani.

În această scrisoare, de asemenea, se menționează că: „Această abordare se conformează directivelor ferme ale Arts Council England”. Totuși, acest organism (dezvoltarea creativității și culturii), o emanație a departamentului de cultură care subvenționează turneele ETO în valoare de aproape 2 milioane de lire sterline pe an, a declarat că nu susține această inițiativă și va lua în considerare dacă ETO respectă condițiile pentru obținerea finanțării.

De asemenea, Uniunea Muzicienilor a reacționat și a spus că este „ îngrozită. Aceasta înseamnă că aproape jumătate dintre muzicienii din orchestră își vor pierde slujba ” .

În scrisoarea sa, James Conway precizează, de asemenea, că ETO a angajat 12 artiști noi pentru turneul său din primăvara anului 2022.

ETO revine în turneu în octombrie cu Amadigi , operă de Georg Friedrich Handel

English Touring Opera este o asociație caritabilă creată în 1979, mai întâi sub numele Opera 80 înainte de a trece la denumirea ETO în 1992. Obiectivul său este de a stimula accesul, înțelegerea și aprecierea operei din Marea Britanie. Compus din muzicieni și cântăreți independenți (free-lance-ri), ETO desfășoară două turnee pe an, în aproximativ treizeci de săli de concerte și susține peste 100 de concerte.

English Touring Opera a fost suspendată de la începutul pandemiei Covid-19, dar spectacolele vor fi reluate luna viitoare, cu turneul de toamnă, lansat de noul său director muzical Gerry Cornelius, numit în aprilie. Concertul va avea loc pe 1 octombrie, în Hackney, din nordul Londrei. În program, Amadigi, opera de Georg Friedrich Handel, în regia lui Peter Kenny.

1 COMENTARIU

  1. Noul rasism ridicat la rang de dogma…acum 50 de ani si-au bătut joc de toți care au avertizat. Acum au pierdut Londra fără sa tragă măcar un foc de arma. Si nu in fata naziștilor, ci in fata unora mai rai ca ei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here