Erdogan despre relaţia cu Macron: Soţiile noastre se înţeleg bine, nu şi noi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a glumit, joi, despre relaţia sa dificilă cu şeful statului francez Emmanuel Macron, spunând la o conferinţă de presă: „Soţiile noastre se înţeleg bine, nu noi”, relatează AFP, citată de News.ro.

Emine Erdogan, soţia preşedintelui turc, şi Prima Doamnă a Franţei, Brigitte Macron, întreţin relaţii mai mult decât cordiale, în ciuda tensiunilor regulate dintre soţii lor care au vorbit joi la Praga în cadrul primei întâlniri a Comunităţii Politice Europene.

În noiembrie anul trecut, anturajul lui Emine Erdogan a declarat pentru AFP că relaţiile dintre cele două femei – fotografiate în mod regulat împreună la summituri internaţionale – sunt bune.

Recep Tayyip Erdogan a fost filmat, joi, făcând o glumă la adresa preşedintelui francez, propunând apartenenţa Franţei la Organizaţia Statelor Turce (OET), care include, pe lângă Turcia, ţări vorbitoare de limbă turcă din Asia Centrală şi Azerbaidjan.

„Vă aşteptăm aici dacă doriţi”, i-a spus el lui Emmanuel Macron, în prezenţa preşedintelui din Azerbaidjan, Ilham Aliev.

La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron, care l-a bătut prieteneşte pe spate şefului statului turc, a insistat joi cu acesta din urmă asupra necesităţii de a lupta împotriva oricărei „ocoliri” a sancţiunilor împotriva Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here