Eroul care a inspirat filmul ”Hotel Rwanda”, arestat pentru terorism

Paul Rusesabagina, care a inspirat filmul despre genocidul care a avut loc în 1994, în Rwanda, a fost arestat sub acuzația că ar conduce o mișcare teroristă, au anunțat oficiali citați de BBC.

Rusesabagina, etnic Hutu, a devenit cunoscut după apariția filmului ”Hotel Rwanda” care a descris eforturile pe care le-a făcut pentru a salva sute de etnici Tutsi pe care i-a adăpostit la hotelul său în timpul genocidului. 

Aproximativ 800 000 de etnici Tutsi și Hutu au fost uciși în timpul genocidului. 

Rusesabagina a înființat ulterior un partid de opoziție, care are o facțiune înarmată în Congo. Bărbatul, în vârstă de 66 de ani, a fost prezentat ca trofeu de autoritățile din Kigali, la o conferință de presă, după ce a fost arestat în urma unui mandat internațional. El trăia în exil și nu se știe deocamdată unde a fost arestat și nici acuzațiile concrete care i se aduc. 

În 2011, Rusesabagina a mai fost acuzat de finanțări frauduloase în Rwanda, dar nu au fost formulate acuzații oficiale împotriva sa. El a dezmințit acuzațiile și a spus că este vorba despre o campanie de defăimare la adresa lui.  

Filmul ”Hotel Rwanda” spune povestea lui Paul Rusesabagina, un etnic Hutu din clasa mijlocie, căsătorit cu o femeie Tutsi, care și-a folosit relațiile și banii pentru a convinge oficiali din armată să permită salvarea a 1.200 de oameni, adăpostiți la hotelul Mille Collines din Kigali. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here