„Este o farsă absolută”. Reacția Rusiei după ce SUA a acuzat Moscova că a întocmit o „listă neagră” cu ucraineni

Foto: Wikimedia Commons

Rusia a calificat luni drept „farsă” afirmaţiile SUA care au anunţat că dispun de „informaţii credibile” conform cărora forţele ruse au întocmit o listă cu ucraineni care să fie ucişi sau trimişi în lagăre de detenţie în caz de atac, invazie şi ocupare a Ucrainei de către Moscova, transmite Agerpres, care citează EFE.

„Este o farsă absolută. Este o minciună. Ştiu că este o invenţie completă. Această listă nu există. Este fals”, a insistat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în briefingul său de presă zilnic.

Potrivit unui articol publicat luni de cotidianul american The New York Times, care afirmă că are în posesie o copie a documentului, Washingtonul a trimis o astfel de informare înaltului comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet.

Conform relatării publicaţiei citate, autorităţile americane i-au mai scris lui Bachelet că forţele ruse intenţionează să comită încălcări ale drepturilor omului, inclusiv torturi şi răpiri de civili. Principalele ţinte ale unor astfel de acţiuni ar fi persoanele care se opun demersurilor ruseşti, între care disidenţi din Rusia şi Belarus care trăiesc în Ucraina, jurnalişti, activişti anticorupţie şi membri ai minorităţilor etnice, religioase şi LGTB, potrivit The New York Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here