„Este problema lor!”. Reacția nervoasă a diplomației ruse privind acuzațiile că Rusia s-ar amesteca în violențele din SUA

Maria Zaharova

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a comentat protestele care au luat amploare în Statele Unite, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI, citată de Rador.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a făcut aceste comentarii în direct la postul de televiziune Rossia 1. Maria Zaharova a declarat că protestele din SUA sunt o chestiune strict internă a Statelor Unite, care încearcă să o prezinte ca pe o problemă provocată de Moscova.

Este problema lor!”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE rus. „Nu este problema noastră, este problema lor. Pe fiecare problemă, nouă sau veche, încearcă să o prezinte ca pe o problemă impusă sau care are legătură, sau care este inventată sau motivată într-un anume fel de Rusia”, a declarat Zaharova, citată de RIA NOVOSTI.

Diplomatul rus a menționat că declarațiile făcute de Susan Rice, fostul consilier pentru securitate națională de la Casa Albă, despre implicarea Rusiei în violenţele din SUA fac parte din noua campanie a Washingtonului cu privire la „imixtiunea rusească”.

Rice a mai declarat în direct la CNN despre suspiciunile sale cu privire la presupusa implicare a Rusiei în violenţele din țară.

Prim-vicepreședintele Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Consiliului Federaţiei, Vladimir Djabarov, a precizat, într-un interviu acordat RUSSIA TODAY, că Washingtonul dorește să folosească din nou subiectul „imixtiunii” rusești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here