Estimare FMI: România va avea în acest an a doua cea mai mare creștere economică din UE, după Spania

FMI estimează că România va avea în acest an a doua cea mai mare creștere economică (+6%) din UE, după Spania (+6,4%). Avans puternic estimat și pentru 2022.

Fondul Monetar Internațional anticipează o creștere de 4,8% a economiei românești anul viitor, peste cea a Spaniei (+4,7%). În luna februarie, Comisia Europeană prognoza o creștere economică de 3,8% în acest an pentru România.

De altfel, FMI spune că economiile avansate vor beneficia direct de accelerarea campaniilor de vaccinare în lume. Totuși, precizează că nu se va întâmpla la fel în cazul economiilor emergente, mai slabe, care vor reuși să-și revină mai greu după pandemie.

Este de așteptat ca economia globală, per total, să crească cu 6% în 2021 și cu 4,4% în 2022. FMI estimează însă că economia Zonei Euro va crește cu 4,4% în acest an, comparativ cu avansul de 5,2% preconizat în toamnă. Această revizuire este influențată de un avans economic modest așteptat pentru Germania (+3,6%), Austria (+3,5%) și Olanda (3,5% în 2021 și 3% în 2022). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here