EURO 2024 | Franţa nu va disputa un meci pentru locul 3 la Campionatul European

Sursa: captura video

Selecţionata Franţei, învinsă de Spania (2-1) în semifinalele EURO 2024, marţi seară la Munchen, urmează să părăsească fără întârziere Germania, în condiţiile în care regulamentul Campionatului European nu prevede un meci pentru locul 3, aşa cum se întâmplă la Cupa Mondială, scrie L’Equipe, potrivit Agerpres.

Ultima ediţie a campionatului continental la care s-a disputat o partidă pentru stabilirea ocupantei locului al treilea a avut loc în 1980, când Cehoslovacia lui Antonin Panenka urcat pe treapta a treia a podiumului, după ce a învins gazda Italia cu scorul de 9-8 la loviturile de departajare (1-1 la finalul timpului regulamentar).

Trofeul a revenit atunci selecţionatei Germaniei de Vest, învingătoare cu 2-1 în finala cu Belgia, printr-o dublă a atacantului Horst Hrubesch.

Începând din 1984, după introducerea semifinalelor la EURO, s-a renunţat la meciul pentru locul al treilea, ultimele unsprezece ediţii ale competiţiei disputându-se astfel fără un duel al învinselor din penultimul act.

Spania a învins marţi cu 2-1 echipa Franţei şi s-a calificat în finala EURO 2024, programată pe 14 iulie la Berlin, urmând să înfrunte învingătoarea meciului dintre Anglia şi Olanda, care va avea loc miercuri seară.

VIDEO | EURO 2024: Spania se califică în finală după 2-1 cu Franța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here