Europa Liberă: Patriarhul a cerut la rectificare 220 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa Liberă că Patriarhia Română a transmis o solicitare Guvernului, prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte, pentru a primi 220 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Nu doar ministerele și agențiile guvernamentale se luptă pentru obținerea unei finanțări suplimentare la rectificarea bugetară, ci și cultele. Informațiile se obțin însă cu greu, existând mulți membri ai Cabinetului Cîțu care nu sunt la curent cu sumele care se vor aloca pentru cultele religioase în acest an.

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa Liberă că Secretariatul de Stat pentru Culte a solicitat 401 milioane de lei la rectificarea bugetară. Din cei peste 400 de milioane de lei, cel mai important proiect îl constituie Catedrala Mântuirii Neamului. Potrivit surselor citate, Patriarhia Română a solicitat Guvernului 220 de milioane de lei (54 de milioane de euro) pentru continuarea lucrărilor la Catedrală. Metodologia prin care sunt solicitate este următoarea: fiecare entitate trimite un dosar la Secretariatul de Stat pentru Culte privind necesarul de finanțare și proiectul, iar dosarele sunt trimise către Ministerul de Finanțe.

În ultima versiune a rectificării bugetare, consultată de Europa Liberă, care a fost trimisă miercuri și Consiliului Economic și Social, se prevede alocare a 71,8 milioane de lei (14,4 milioane de euro) pentru sprijinirea cultelor religioase. Catedrala Mântuirii Neamului nu ar primi suma cerută de Patriarhie.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here