Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, condus de userista Oana Ursache, finanțează site-ul lui Iosif Buble, stiripesurse.ro. Buble, soțul unei deputate PSD, Diana Tușa, este celebru pentru contractele cu statul și apropierea de formațiunea condusă acum de Marcel Ciolacu, scrie Newsweek.ro.

În iunie, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a afirmat că sunt membri PNL care-și pot publica articolele direct pe site-ul stiripesurse, deținut de Iosif Buble. “Cine dă. Acelea sunt de fapt sursele“, a susținut Ciucu, pe Facebook, referindu-se la site-ul lui Buble.

În plus, în 2020, firmele lui Buble au încasat sute de mii de lei din contracte cu PSD, PNL sau PMP.

La 21 iunie, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a anunțat “rezultatele evaluării cererilor de finanțare transmise către DRP în cadrul sesiunii de finanțare nerambursabilă aferentă anului 2021“. Printre proiectele aprobate este cel al S.C. European Business Environment S.R.L., care deține știri pe surse, pentru “Platformă digitală interactivă – https://www.stiripesurse.ro/diaspora“.

Finanțarea este de 100.000 de lei.

De fapt, acesta este un site care preia o parte in știrile deja publicate pe știripesurse.ro. În plus, mai sunt și știri despre DRP și despre USR Diaspora. De exemplu, site-ul publică știrea “DRP lansează luna Diasporei“, care în trei zile a avut 58 de accesări. Știrea “USRPLUS Diaspora deruleaza proiectul «Românii au Putere»“ a avut 65 de accesări în trei zile.

 

“Este demonstrat astfel faptul că Guvernul României, prin DRP, susține eforturile diasporei și ale comunităților istorice pentru re-mândrirea românilor din afara granițelor cu țara lor.

Sprijinul financiar, alături de entuziasmul și implicarea societății civile, suportul logistic și de informare a misiunilor noastre diplomatice asigură păstrarea valorilor culturale românești“, se afirmă în comunicatul DRP în care s-au anunțat rezultatele sesiunii de finanțare din care și Buble a primit 100.000 de lei.

În februarie, secretarul de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, Oana Ursache (USRPLUS), a scris pe Facebook că “neamul Ursăcheștilor“ a ajuns în Guvern. Fiica ei tocmai a fost angajată asistent parlamentar de către deputata Simina Tulbure (USRPLUS)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here