Europarlamentar român: Comisia pentru Petiţii a Parlamentului European, vizită în România pentru a arăta impactul defrişărilor ilegale din România şi a găsi soluţii pentru oprirea acestora

Sursa: Facebook

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă (the Greens/EFA) anunţă luni că se află săptămâna aceasta într-o delegaţie în pădurile din România, organizată de Comisia pentru Petiţii a Parlamentului European. Împreună cu alţi 7 eurodeputaţi, Nicu Ştefănuţă, singurul membru al Comisiei pentru Păduri din delegaţie, va vizita pădurile din Făgăraş, Covasna şi Suceava. Scopul misiunii este acela de a arăta impactul defrisărilor ilegale din România şi a găsi soluţii pentru oprirea acestora, relatează News.ro.

”Oficial, ministerele raportează ceva la Bruxelles, iar neoficial oamenii din societatea civilă şi activiştii de mediu ne spun că situaţia e mult mai gravă. De aceea, mergem pe teren să vadă şi colegii europeni cu ochii lor care e situaţia reală a pădurilor din România”, declară europarlamentarul sibian Nicu Ştefănuţă. Datele recente sunt îngrijorătoare.

Conform estimărilor oficiale, în fiecare an se taie 19 milioane de metri cubi de lemn din pădure. Dar, după cercetările Institutului Naţional de Cercetare în Silvicultură din 2018, se pare că de fapt se taie 38 de milioane de metri cubi de lemn anual din pădurile din România, precizează eurodeputatul. Misiunea Comisiei pentru Petiţii a Parlamentului European îşi propune: să înţeleagă motivele persistenţei fenomenului defrişărilor ilegale şi să discute despre provenienţa lemnului tăiat şi folosit, si cum se depisteaza eventualele tăieri ilegale; să analizeze situaţia legislaţiei privind protejarea pădurilor, precum şi măsurile luate de autorităţi pentru a rezolva problemele legate de procedurile de infringement deschise de Comisia Europeană; să analizeze coexistenţa dintre oameni şi ursul brun. România găzduieşte cea mai mare populaţie de urşi brun din Europa, iar acesta a devenit un subiect dezbătut intens atât în Parlamentul European, cât şi în ţară.

Delegaţia Parlamentului European este formată din europarlamentarii Nicu Ştefănuţă, Vlad Gheorghe, Cristian Terheş, Lorant Vincze, Yana Toom, Alexander Bernhuber, Maite Pagazaurtundua şi Andrey Slabakov, mai anunţă europarlamentarul român.

Situaţia tăierilor ilegale de păduri şi cea a urşilor, verificate de eurodeputaţi din România, Austria, Bulgaria, Estonia şi Spania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here