Evacuarea Școlii 133 | A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

FOTO: ISU Bucureşti-Ilfov

Polițiștii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă în cazul Școlii 133 din București, care a fost evacuată marți, după ce mai mulți copii au acuzat stări de rău.

Reprezentanții poliției au precizat miercuri: „În urma situației înregistrate ieri, 21.01.2020, la Școala generală nr. 133, din sectorul 4, Direcția Generală de Poliției a Municipiului București , prin Serviciul Investigații Criminale al Poliției Sectorului 4 s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”.

Cursurile de la Şcoala 133 din Capitală, de unde 23 de elevi au ajuns la spital cu dureri de cap, au fost suspendate pentru 72 de ore, a anunţat, marţi seară, Ministerul Sănătăţii. La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au precizat că dezinfecţia a fost făcută de Societatea Dezinfecţie şi Deratizare SRL, cu substanţele BIONET A15 şi INSEKTUM, ambele omologate.

„Urmarea  primelor verificări, inspectorii DSPMB au luat ca primă măsură închiderea operativă a unităţii de învăţământ pe o durată de 72 ore. Controlul DSPMB continuă, un raport va fi prezentat ministrului Sănătăţii”, a transmis, marţi seară, Ministerul Sănătăţii, în legătură cu situaţia de la Şcoala 133 din Bucureşti.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au precizat că situaţia a debutat în jurul orelor 14.00, adică în schimbul al doilea al cursurilor, când la cabinetul medical al unităţii de învătământ s-a prezentat o elevă de clasa a VIII-a, ce acuza dureri de cap şi stări de ameţeală.

„Împreună cu conducerea şcolii şi a medicului şcolar, copila şi bunica acesteia au solicitat, prin intermediul sistemului de urgenţă 112, prezenta unui echipaj medical.  Ulterior apelului telefonic la 112, la faţa locului s-au prezentat 9 ambulanţe, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (inclusiv un echipaj C.B.R..N) precum şi echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică. În timpul procedurilor de evacuare a unităţii de învăţământ, alţi 22 de elevi au acuzat o stare de rău, usturimi ale mucoasei nazale şi usturimi ale ochilor şi gâtului, aşa că aceştia au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalele Marie Currie şi Grigore Alexandrescu din Capitală”, a transmis Primăria Sector 4, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că restul elevilor, aproximativ 500, au fost predaţi familiilor lor.

„În urma analizelor preliminare, s-a constatat că sursa potenţială a acestei situaţii a fost reprezentată de utilizarea unor substanţe de dezinfecţie ca urmare a descoperirii a trei cazuri de gripă tip A  în unitatea de învăţământ. Astfel, în cursul zilei de ieri, 20 ianuarie 2020, societatea DEZINFECŢIE ŞI DERATIZARE SRL a efectuat manoperă de desinfecţie utilizând substanţele BIONET A15 şi INSEKTUM, ambele omologate. În urma examenului clinic, s-a constatat că sănătatea copiilor nu este în pericol, iar cadrele medicale au dispus, după caz, măsuri în consecinţă”, a mai transmis Primăria Sectorului 4.

Elevii Şcolii nr. 133 din Capitală au fost evacuaţi, marţi, după ce mai mulţi copii au acuzat dureri de cap, iar 23 dintre ei au fost transportaţi la spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here