Fauci: Coronavirusul a suferit o mutație care îl face să se răspândească mai repede

Noul coronavirus prezintă semne că ar fi suferit mutații într-un mod care ar putea facilita răspândirea sa, a anunțat epidemiologul Casei Albe, Anthony Fauci, citat de Bloomberg.

Cercetări în derulare sugerează că o mutație care a afectat un aminoacid îi permite virusului să se reproducă mai bine și să creeze o încărcătură virală mai mare, două elemente de natură să facă transmiterea sa mai ușoară. Anunțul a fost făcut de Anthony Fauci, epidemiologul Casei Albe, la un eveniment online găzduit de Jurnalul Asociației Medicale Americane.

Există o anumită dispută în legătură cu constatările studiului, care decurg dintr-o examinare in vitro a mutațiilor și nu este clar dacă persoanele care se infectează cu o variantă mai nouă a patogenului ajung într-o stare mai proastă decât cele infectate cu tulpina inițială, a mai arătat Fauci.

Veștile privind o posibilă mutație care să accentueze răspândirea vin în contextul creșterii numărului de cazuri la nivel global. În SUA, mai multe state americane își reconsideră eforturile de redeschidere a economiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here