Evenimentul zilei închide ediția tipărită de la 1 ianuarie

Cotidianul Evenimentul Zilei va închide ediția tipărită de la 1 ianuarie 2020. Jurnaliștii ziarului au fost anunțați de această decizie miercuri, la o ședință care a avut loc la ora 12:00, au spus surse pentru Universul.net.

Până acum, nu au fost anunțate demiteri sau tăieri de salarii, mai spun sursele citate. În ceea ce privește decizia de a renunța la print, aceasta a fost luată fiindcă nu ar mai fi fost rentabil financiar. Tirajul scăzuse până la 7.000 de ziare tipărite pe zi, în ulima vreme. La începutul anilor 2000, circulația zilnică a Evenimentului Zilei se situa la aproximativ 105.000 de exemplare vândute.

Evenimentul Zilei nu este primul ziar național care renunță la ediția tipărită. Gândul și România Liberă au procedat la fel și au rămas doar pe online.

Evenimentul zilei (EVZ, în trecut cunoscut și ca „Bulina roșie”) este unul dintre primele ziare naționale apărute după 1989, fiind fondat în 1992 de Mihai Cârciog, Cornel Nistorescu și Ion Cristoiu. Acționarul majoritar al firmei care editează ziarul este omul de afaceri Bobby Păunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here