EXCLUSIV | Istoric: Când Rusia atacă membrii Familiei Regale, înseamnă că aceștia merg pe drumul cel bun

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin sursa: Facebook / Ambasada Rusiei în România

Tudor Vișan-Miu, un tânăr istoric apropiat de Casa Regală a României, a declarat în exclusivitate pentru Universul.net că atacurile virulente ale ambasadei Rusiei la adresa Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, arată că Dinastia fondată de Carol I este în continuare în slujba țării. De asemenea, agresivitatea de limbaj a misiunii diplomatice a Kremlinului dovedește că politica de alianțe a României, pentru care și Coroana a făcut eforturi mari, este perfect justificată.

Au trecut 72 de ani de când agenții Moscovei la București, cu ajutorul Armatei Roșii, au alungat ilegal, ilegitim, folosind amenințarea armelor, Dinastia Română și pe tânărul Rege Mihai I.

Spre deosebire de dinastia Romanov care a fost exterminată de bolșevici, Dinastia Română este vie, prezentă și în slujba țării. Asta înseamnă că misiunea Coroanei de a promova și apăra Țara de inamici este îndeplinită și de actuala generație regală.

Cred că acest lucru este cel care a iritat și a enervat la culme reprezentanții în România ai Federației Ruse.

Atunci când Rusia sau oamenii ei atacă, critică și insultă membrii Familiei Regale, este clar că aceștia îndreaptă țara noastră pe drumul bun al istoriei.” a spus istoricul Tudor Vișan-Miu pentru universul.net

Tudor Vișan-Miu și Majestatea Sa Margareta sursa: romaniaregala.ro

Tânărul specialist a arătat că poziția vizavi de Rusia a actualei Șefe a Casei Regale nu diferă de cea exprimată în alte ocazii și de predecesorul ei, Regele Mihai, și nu a fost formată de presupusa propagandă NATO, așa cum sugerează ambasada Rusiei.

Potrivit istoricului, în mesajul de Anul Nou din 1954, Regele spunea: ”Acum, însă, Rusia va pleca din țara noastră pentru totdeauna. Fiindcă în noua orânduire a lumii nu va mai putea fi loc pentru puterea militară și politică a Rusiei, stat totdeauna cotropitor prin însăși natura sa și care, de-a lungul veacurilor, sub orice formă s-a aflat, nu a însemnat decât: spaimă, lacrimi și sânge pentru toți vecinii săi și chiar pentru propriile sale popoare.”

Trecerea anilor nu a schimbat deloc părerile Regelui Mihai față de Rusia. „Aş fi vrut ca ea să recunoască faptul că unele dintre acţiunile Uniunii Sovietice au fost deosebit de îngrozitoare pentru români şi, fireşte, aş dori condamnarea oficială a Pactului Ribbentrop-Molotov.” a spus defunctul monarh în 2005, într-un interviu pentru presa rusă. Iar în 2009, Regele Mihai i-a spus, verde în faţă, Preşedintelui Rus, Medvedev: „Când îşi va cere Rusia scuze pentru nedreptăţile pe care le-a adus ţării noastre?” a scris același Tudor Vișan-Miu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here