Executarea lui Alireza Akbari în Iran: Franţa l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri iranian la Paris

Ministrul francez de Externe, Catherine Colonna, l-a convocat sâmbătă pe însărcinatul cu afaceri iranian la Paris în legătură cu executarea unui cetăţean care deţinea cetăţenie iraniană şi britanică şi care a fost acuzat de „spionaj” în folosul Marii Britanii, a indicat ministerul într-un comunicat, exprimându-şi indignarea în legătură cu acest caz, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„El a fost, de asemenea, avertizat că încălcările repetate de către Iran ale dreptului internaţional nu pot rămâne fără răspuns, mai ales în ceea ce priveşte tratamentul cetăţenilor străini pe care îi deţine în mod arbitrar”, se arată în comunicat.

Fostul viceministru iranian al apărării, Alireza Akbari, condamnat la moarte pentru spionaj, a fost executat prin spânzurare, a anunţat sâmbătă agenţia Autorităţii judiciare iraniene, Mizan Online.

Potrivit agenţiei, Akbari, care avea 61 de ani şi dublă cetăţenie, britanică şi iraniană, fusese condamnat pentru „corupţie şi pentru atingere adusă securităţii interne şi externe” a Iranului, pentru că „a transmis informaţii” către serviciul secret britanic MI6.

Alireza Akbari a ocupat postul de adjunct al ministrului apărării în mandatul fostului preşedinte reformator Mohammad Khatami (1997-2005).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here