Explozie la un centru comercial din Erevan soldată cu cel puțin doi morți şi 60 de răniţi

O explozie de origine necunoscută s-a soldat duminică cu cel puțin doi morți și 60 de răniţi într-o zonă comercială din Erevan, relatează presa din Armenia care citează surse oficiale.

„Potrivit datelor preliminare, s-a produs o explozie care a declanşat un incendiu”, a anunţat Ministerul situaţiilor de urgenţă într-un comunicat, provocând moartea unei persoane şi „circa 20 de răniţi” potrivit unui prim bilanţ, relatează AFP.

Originea exploziei, care s-a produs la începutul după-amiezii în piaţa de gros Surmalu, nu este cunoscută până în prezent.

Un ziarist local citat de DPA a spus că explozia ”masivă” a fost cauzată probabil de artificii depozitate necorespunzător care s-au aprins. Potrivit salvatorilor, ar putea fi încă persoane sub dărâmături, relatează Agerpres.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit sau au fost avariate.

20 de persoane date dispărute

Douăzeci de persoane sunt încă date dispărute după explozia puternică şi incendiul care a urmat, potrivit unor surse locale citate de EFE.

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului armean al Sănătăţii, citate de ziarul Lragir, evenimentul a provocat, de asemenea, cel puţin doi morţi şi 60 de răniţi.

Operaţiunile de salvare sunt îngreunate de imposibilitatea de a folosi echipamente grele la locul incidentului, în condiţiile în care în cursul după-amiezii au fost găsite persoane sub dărâmăturile provocate de explozie, au declarat surse din cadrul primăriei Erevan.

De asemenea, echipele de salvare nu pot ajunge la epicentrul exploziei din cauza unui incendiu care nu a fost încă pus sub control, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Levon Sardarian.

Potrivit informaţiilor preliminare, incidentul a avut loc într-un magazin de artificii din piaţa Surmalu, specializat în vânzarea angro a acestor produse şi situat la mică distanţă de centrul Erevanului.

Potrivit News.am, localul a fost amendat recent pentru că a încălcat normele de siguranţă împotriva incendiilor.

Micul stat din Caucaz cu circa trei milioane de locuitori este una dintre cele mai sărace ţări din lume. Încălcările regulilor de siguranţă sunt frecvente. În plus, Armenia traversează o perioadă dificilă după războiul din 2020 împotriva Azerbaidjanului vecin care s-a soldat cu o înfrângere grea şi cu o criză politică majoră, notează France Presse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here