Falimentul RADET a ajuns în ședința de Guvern. Ministrul Economiei dă asigurări că bucureștenii nu vor fi afectați

sursa: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a cerut, miercuri, în ședință de Guvern, asigurări de la ministrul Economiei că falimentul RADET nu va afecta alimentarea cu apă caldă și căldură a Bucureștiului iarna aceasta. 

„Falimentul RADET. Ne confruntăm cu o situație extrem de serioasă. Nu aș vrea să ajungem în situația să se oprească furnizarea agentului termic în București. Va solicit să îmi faceți o informare și să îmi comunicați ce soluții aveți”, a spus Ludovic Orban.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus că a avut discuții cu ELCEN. „Cred că s-a găsit în final o soluție, dar trebuie responsabilitate din partea primăriei să asigure comenzile necesare pentru ELCEN. ELCEN va avea contract cu Termoenergetica, după ce aceasta va primi licență de la ANRE. Momentan nu are licență. Nu vrem să ajungă și ELCEN ca RADET. Până la licențierea Termoenergetica, PMB va emite comenzi spre ELCEN”, a zis ministrul Virgil Popescu.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus și el că a fost la discuții cu reprezentanții ELCEN: „Am găsit soluții pe viitor pentru Termoenergetica”. Cîțu nu a vrut să vorbească public despre aceste soluții.Tot din ședința de Guvern de miercuri am aflat și că Dosarul 10 August va fi desecretizat zielele acestea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here