Ministrul de Interne: Astăzi e gata desecretizarea dosarului 10 august. Orban: Imediat să fie prezentat publicului

Ludovic Orban
Foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul Ludovic Orban a făcut mai multe anunțuri în deschiderea ședinței de guvern de miercuri, a cărei ordine de zi cuprinde inclusiv demiteri la nivelul prefecturilor și zonei diplomatice.

Astăzi se finalizează desecretizarea dosarului 10 august, a anunțat ministrul de Interne, premierul Orban cerând ca imediat să fie și făcut public.

Ludovic Orban a cerut și ministrului de resort să fie luate măsuri ca problemele RADET să nu pună în pericol alimentarea cu agent termic a populației.

Potrivit ministrului, există restanțe majore pe partea de procedură și birocrație, moștenite de la fostul guvern.

Soluția discutată este ca până la licențierea Termoenergetica Primăria Capitalei să emită comenzile pentru alimentarea orașului cu agentul termic.

Starea spitalelor regionale a fost și ea discutată în partea publică a ședinței de guvern, context în care ministrul Sănătății a anunțat calendarul semnării finanțărilor – început de decembrie, pentru spitalul din Iași, sfârșit de decembrie-început de ianuarie, pentru cel din Cluj, apoi va veni rândul celui de la Craiova.

Am mai demis încă un rând de reprezentanți ai PSD, a declarat Ludovic Orban, adăugând că plăcerea cea mai mare i-a făcut destituirea Liei Olguța Vasilescu din poziția de consilier al fostului premier, Viorica Dăncilă.

Premierul a arătat totodată că în ședința pe care o conduce azi la Palatul Victoria va fi dezbătut și aprobat proiectul de ordonanță de urgență pentru sprijinirea minerilor concediați în baza planurilor de disponibilizare conepute în contextul închiderii unor exploatări.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here