Familia Țiriac reacționează după jignirile aduse de soțul Serenei Williams: „Exprimarea liberă nu ar trebui să fie înlocuită cu vorbe urâte”

Inquam Photos/Cristi Vescan

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams, scor 3-6, 3-6, în sferturile de finală de la Australian Open. După meci, Alexis Ohanian a scris: „E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac”, a scris Alexis Ohanian, imediat după victoria Serenei Williams în faţa Simonei Halep, pe Twitter.

La câteva ore după meci, Țiriac jr a reacționat și a publicat o scrisoare pe rețelele de socializare:

„Către soțul doamnei Williams,

Am citit mesajul postat de dumneavoastră pe Twitter cu dezgust și refuzând să cred că este adevărat ce ați scris.

Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și domnul la care vă referiți a scris câteva capitole importante care au contribuit la cartea tenisului în aceste decenii. De la jucător, la antrenor, la manager, la promotor de turnee, persoana respectată despre care vorbiți de rău cu acești termeni degradanți a fost și încă este, la vârsta de 82 de ani, unul dintre cei mai vocali susținători ai acestui sport.

Respectul pe care el (Ion Țiriac) îl are pentru doamna Williams este uriaș, așa cum ar trebui să fie. Ea este și va rămâne în istorie ca una dintre cele 20-25 jucătoare de top care și-au adus contribuția mult pentru acest sport. Ea are o personalitate care a deschis multe uși pentru generațiile tinere de atleți, în toate domeniile sportului și toate aspectele sociale ale vieții. Pentru asta, îi suntem foarte recunoscători.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care vă răspund la acest mesaj, care nu era necesar, este că cuvintele sunt ușor folosite și interpretate greșit în lumea din ziua de azi, prin intermediul mai multor rețele sociale.

Exprimarea liberă nu ar trebui să fie înlocuită cu vorbe urâte.

Din punctul meu umil de vedere, amintesc un citat celebru: <<O putere uriașă aduce de la sine o responsabilitate uriașă>>. Având calitatea de soț al doamnei Williams, nu vă mai puteți reprezenta doar propriile opinii în sport, ci și pe cele ale soției dumneavoastră. Ar fi rușinos să aduceți o imagine greșită asupra moștenirii pe care o lasă soția dumneavoastră în urmă prin tweet-uri scrise fără argumente.

Sper ca aceste câteva propoziții să aducă puțină înțelepciune în viitoarele declarații greșite pe care urmează să le faceți, și poate să aducă puțin respect pentru un om care a plecat de la zero și care iubește acest sport și a contribuit toată viața pentru el.

Felicitări pentru Serena, care a câștigat pe merit! Sper să meargă mai departe și să continue să scrie istorie în cariera sa minunată!”, se arată în reacția familiei Țiriac, potrivit DigiSport.

Ion Țiriac (81 de ani), președintele Federației Române de Tenis, a făcut o afirmaţie care a stârnit controverse în lumea sportului.

„Dacă Serena ar avea puțină decență, s-ar retrage!”, a spus omul de afaceri român, iar soţul campioanei din SUA, Alexis Ohanian, a reacţionat imediat.

„E clar că nimeni nu dă doi bani pe ce spune Țiriac”, a scris pe Twitter Alexis Ohanian, la începutul acestui an.

Ulterior, antreprenorul de 37 de ani a mai postat un mesaj pe reţelele sociale, care s-a dorit a fi umilitor la adresa lui Ion Ţiriac. 

„A trebuit să-l caut pe Google… se pare că fetiţa mea de 3 ani are mai multe titluri de Grand Slam decât acest clovn (n.r. cuvânt reprezentat de două emoticoane)”, a mai postat Ohanian.

1 COMENTARIU

  1. Oppp,sari si juniorul la „tweet” ,sa-si apere tatukul!!😮Cel care a facut avere neplatind un singur leut statului roman ca impozit,dupa revenirea in tara-de fapt o adevarata fuga de fiscul german!Un tatuk jalnic,pe langa faptul ca e fustangiu si la varsta la care ar trebui sa-si plimbe nepotii,a sarit si in apararea Grupului Infractional „dragnea&asociatii”,spunand celebra zicala ce probabil l-a calauzit si inca-l mai calauzeste in viata :”decat cu prostii ,mai bine cu hotii,ca dupa hoti mai ramane ceva”..😈😈😈

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here