FCSB, eliminată la „masa verde” din Cupa României

FCSB a anunțat că nu poate alinia efectivul minim de 13 jucători pe foaia de joc, din cauza celor opt infectări cu COVID-19 și a celor opt accidentări. drept urmare, FCSB a informat FRF că nu va putea disputa „optimea” cu FC Voluntari din Cupa României. Astfel, roș-albaștrii pierd la „masa verde” cu 0-3 și părăsesc competiția.

Potrivit unor surse citate de gsp.ro, FCSB nu se va prezenta la meciul de Cupă, informație furnizată de ProSport.

FCSB a anunțat deja Federația că nu are posibilitatea să joace partida cu FC Voluntari, miercuri, de la 21:00. Conform regulamentului, partidele din Cupă nu se pot reprograma.

Dacă am anunțat, este doar problema noastră. Vrei să intru eu pe teren? Am tot spus că avem mari probleme. Nu am timp sa dau alte explicații”, a declarat Gigi Becali, patron FCSB, pentru Prosport.

Am fost și eu sunat de domnul Bălănescu în urmă cu câteva momente ca să mi se spună să schimb programul. A primit hârtie oficială că nu se joacă meciul cu FCSB. Urmează să schimb total programul, deoarece ar fi trebuit ca mâine să intrăm în cantonament”, a spus și Liviu Ciobotariu, antrenor Voluntari, pentru sursa citată.

Și Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a confirmat că echipa se află în imposibilitatea de a juca. „Nu avem 13 jucători, nu avem cum să jucăm, suntem în situația în care am fost cu Farul. Am trimis adrese la FRF și către FC Voluntari”, a spus Mihai Stoica pentru digisport.ro.

FC Voluntari trece la „masa verde” de FCSB

Mihai Stoica anunțase vinerea trecută că FCSB se află în imposibilitatea de a susține următoarele două jocuri oficiale, cu Farul (ieri) și cu Voluntari (miercuri) în Cupă. Dacă partida cu constănțenii a fost amânată, protocolul la Cupă nu prevede această posibilitate și o echipă care nu poate disputa un joc automat îl va pierde la „masa verde”.

Totuși, antrenorul Voluntariului, Liviu Ciobotariu, a făcut un anunț neașteptat după partida cu FC Argeș: „Mie cei din conducere mi-au spus că acest meci (n.r. cu FCSB) se va juca”.

FCSB a avut până luni 12 jucători valizi, cu unul sub pragul impus de regulament. De luni, va avea 13, dintre care 3 sunt portari: Vlad, Straton și Târnovan.

FCSB a cerut joi amânarea meciului cu Farul, programat inițial pentru data de 24 octombrie, la ora 20:30, după ce a rămas la un moment dat cu doar 12 jucători apți de joc, doi dintre aceștia fiind portari. La o zi distanță, LPF a acceptat solicitarea vicecampioanei și a reprogramat jocul.

Liga Profesionistă de Fotbal a decis amânarea partidei pe care formația noastră trebuia să o dispute duminică, 24 octombrie, pe teren propriu, de la ora 20.30, cu FCSB, în etapa a 13-a din Liga 1. Din cauza mai multor cazuri de Covid 19, precum și a mai multor jucători accidentați din cadrul lotului echipei bucureștene, LPF a concluzionat că FCSB nu are un număr suficient de jucători valizi pentru acest meci, astfel că partida a fost reprogramată pentru ziua de joi, 4 noiembrie”, a comunicat oficial Farul.

Totuși, FCSB s-a supus riscului de a pierde și acest meci la „masa verde”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here