Șeful DIICOT: “Demisia, dacă se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv”

Felix Bănilă nu demisionează din fruntea DIICOT, a anunțat printr-un comunicat de presă postat pe pagina instituției. Totuși, procurorul a spus că se va consulta cu colegii săi, deoarece o asemenea solicitare venită de la președintele României trebuie luată în serios.

De asemenea, Felix Bănilă a sugerat că demisia sa poate duce chiar și la instabilitate, lucru care nu poate fi de dorit. El a mai spus că activitatea DIICOT nu se rezumă doar la cazul Caracal.

Comunicatul DIICOT:

Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa.

Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.

Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient.

Klaus Iohannis i-a cerut aseară demisia lui Felix Bănilă din fruntea DIICOT, din cauza modului în care instituția pe care o conduce a gestionat cazul Caracal și crima de la Dâmbovița.

„Ancheta continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul în care s-au desfășurat lucrurile până acum nu face decât să ridice suspiciuni și să accentueze lipsa de încredere a oamenilor în autorități, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste.

Așadar, îi cer domnului Felix Bănilă, procuror șef la DIICOT, să își înainteze imediat demisia din funcția de procuror șef al DIICOT. Este imperativ ca greșelile din ultimele săptămâni să fie asumate cu responsabilitate și este nevoie de o schimbare la acest nivel, pentru a recredibiliza această instituție.” a spus președintele României luni, la Palatul Cotroceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here