Fermierii chinezi cresc porci uriași, grei cât un urs

Un fermier din Nanning, sud-estul Chinei, se mândrește cu un porc care cântărește peste 500 de kilograme. Asta în timp ce un porc obișnuit are în jur de 110-120 de kilograme. Animalul cu care se laudă chinezul este comparabil la greutate cu un urs

Uriașul animal nu este o excepție, ci face parte dintr-o întreagă turmă de porci de dimensiuni impresionante. După ce e tăiat, un asemenea exemplar poate fi vândut și cu 1400 de dolari, cam de trei ori cât venitul mediu în Nanning, a scris Bloomberg.

Porcul de 500 de kilograme este un exemplu extrem, dar face parte dintr-o tendință. Chinezii sunt cei mai mari mâncători de carne de porc din lume. Dar din cauza unei epidemii de pestă porcină africană, numărul porcilor din fermele chineze s-a înjumătățit, iar prețul cărnii a ajuns la un nivel record Ca să profite, fermierii au început să crească porci din ce în ce mai mari.

La fermele mai mici, animale de 200 kilograme au devenit din ce în ce mai obișnuite. Marii producători au început și ei să crească porci din ce în ce mai mari. Media de acum este de 140 de kilograme, față de 110 kilograme în mod obișnuit. Profiturile pot crește astfel cu peste 30%, a spus un analist chinez citat de Bloomberg. Guvernul i-a încurajat pe fermieri să crească producția.

Potrivit oficialilor de la Beijing, China ar avea nevoie de 10 milioane de tone de carne de porc în plus anul acesta. Cantitatea este mai mare decât ce este disponibil pe piața globală, așa că singura soluție este creșterea producției interne. Abia anul viitor speră autoritățile ca situația să revină la normal.

China sacrifică anual în jur de 700 de milioane de porci, carnea de porc fiind cea mai populară din țară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here