Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Un cetățean israelian care prezenta simptome de gripă a fost preluat, sâmbătă, de serviciul de ambulanță de pe Aeroportul Otopeni și dus la Spitalul Matei Balș. Pasagerul a vizitat, acum trei luni, China. Raef Arafat a declarat, pentru Mediafax, că nu există suspiciuni de infecție cu coronavirus.

Astăzi (sâmbătă – n.r.), 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -București, a solicitat prezența unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului că un pasager prezenta unele simptome de gripă. Aeronava a aterizat la ora 15.51 și, după intervenția serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanță 112 și transferat la Spitalul Matei Balș. Cetățeanul israelian a vizitat China cu trei luni în urmă”, au anunțat reprezentanții Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB).

De cetățeanul israelian se va ocupa Serviciul Sanitar de Frontieră, din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat a declarat, pentru sursa citată, că nu există suspiciuni potrivit cărora cetățeanul israelian ar fi infectat cu noul virus din China. El a adăugat că cetățeanul a fost în urmă cu trei luni în China, deci nu este niciun motiv de alertare.

A fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci, faptul că a fost acum 2-3 luni, nu mai este motiv de alertare și nu mai e nicio problemă”, a afirmat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că „nu este corelat cu coronavirusul, cel puțin la acest moment, pentru că venitul din China a fost acum 3 luni și el era în altă parte. Acestea sunt informațiile de acum. L-a preluat o ambulanță să îl ducă pentru că poate are altă problemă”.

Aeroportul a luată măsuri pentru informarea publicului privind coronavirusul. Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiți să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului și să raporteze istoricul de călătorie.

De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă țară afectată de noul coronavirus.

Aceleași informații sunt prezentate și prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului.

Serviciul medical al Aeroportului intervine permanent cu două echipe medicale complete (medic, asistent, ambulanțier) și este dotat cu două ambulanțe complet echipate.

Numărul de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus din China a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, 1.396 dintre acestea fiind depistate în China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here