Fifor, exercițiu de „altruism” față de Barna. Despre presupusa anchetă DNA: „Mulți au fost înfierați fără să fie vinovați!”

Sursa foto: Facebook

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, spune că liderul USR și candidat la alegerile prezidențiale, Dan Barna, ar trebui să-și dea demisia din Parlament și de la șefia partidului dacă se va adeveri informația că este vizat de o anchetă DNA.

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora DNA a demarat o anchetă „in rem” după dezvăluirile RISE Project care îl vizează pe Dan Barna.

„În terminologia USR, Dan Barna a devenit un fel de «penal în funcții publice». Dacă DNA a început ancheta asupra sa, cum cerea chiar el, atunci ar trebui să își dea imediat demisia din Parlament, de la șefia USR, să se retragă din cursa prezidențială și să se evaporeze cu totul din viața publică. Să își aplice lui ce pretindea el altora!”, a scris pe Facebook socia-democratul.

În același timp, Fifor spune că „nu e în regulă să călcăm în picioare prezumția de nevinovăție, indiferent despre cine este vorba”, subliniind însă că Dan Barna „își merită soarta”. „Dar lucrurile nu sunt deloc în regulă în povestea asta!”, mai este de părere secretarul general al PSD.

„Dar sunt mulți care au fost înfierați de societate fără să fie vinovați! Nu e în regulă să vedem iar că dosarele penale stabilesc cine rămâne și cine merge mai departe într-o competiție electorală. Pare că o mână nevăzută face cărțile și de această dată. Iar asta nu e în regulă deloc!”, se mai arată în postarea lui Mihai Fifor.

Barna: „Nu am primit nimic”

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, luni, că procurorii DNA nu l-au informat despre începerea unei eventuale anchete în urma reportajului apărut pe RISE Project. „Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”, a adăugat el, în timpul unei întâlniri informale cu jurnaliștii.

„Nu am primit nimic. Dacă au început verificările, e foarte bine. Chiar am solicitat DNA să facă verificări. Dacă mă cheamă la audieri, nu văd nicio problemă”, a declarat Dan Barna, întrebat despre informațiile că ar fi fost citat să se prezinte la DNA.

Context

RISE Project a publicat, săptămâna trecută, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eșuat, iar liderul USR este „supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

Ulterior, liderul USR, Dan Barna, a cerut ca DLAF să trimită de urgență documentele la DNA, pentru că știe că „asta e comanda politică pe care au primit-o”. El a menționat că nu sunt nereguli în acele proiecte, că a răspuns deschis tuturor întrebărilor, atât jurnaliștilor de la RISE, cât și colegilor din USR și tuturor celor care au solicitat detalii despre acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here