Firea cere restricții de trafic pe CFR pentru fluidizarea traficului auto. Deputat: „Stupizenie maximă”

Foto: INQUAM/Bogdan Dănescu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică seară, că peste 70 de echipaje de poliţie se vor afla în trafic luni dimineaţă, pentru a fluidiza circulaţia, având în vedere că elevii revin din vacanţă, iar ceilalţi bucureşteni din concediu.

Potrivit News.ro, Firea a spus că elevii a cinci şcoli din sectoarele 1 şi 6 vor putea merge la cursuri cu autobuzul şcolar, dar şi că se doreşte amplasarea de garduri de protecţie a liniilor de tramvai, întrucât şi-au dovedit utilitatea. Totodată, Firea a propus ca barierele CFR din zonele Petricani şi Andronache să nu mai fie coborâte la orele de vârf, pentru a nu se crea blocaje, dar şi ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze, prin modificarea legislaţiei rutiere.

Gabriela Firea a anunţat, pe Facebook, că a convocat Comandamentul de trafic pentru a verifica stadiul măsurilor de fluidizare a traficului, având în vedere că de luni elevii revin la şcoală şi mulţi bucureşteni se întorc din concediu.

„Putem să vă anunţăm că mâine dimineaţă (luni – n.r.) am sporit efectivele, atât cele din partea Brigăzii Rutiere, Poliţiei Locale Municipale, dar şi poliţiilor de sectoare. Vor fi peste 70 de echipaje în trafic pentru a asigura fluenţa”, a afirmat Firea.

Firea a spus că Societatea de Transport Bucureşti va suplimenta autobuzele, troleibuzele, tramvaiele, atât în municipiul Bucureşti, cât şi în judeţul Ilfov.

„Mâine de dimineaţă, elevii a cinci şcoli din Bucureşti, din sectoarele 1 şi 6, vor putea folosi autobuzul şcolar. Este vorba despre 6.000 de elevi care vor putea să vină la cursuri cu autobuzul şcolar”, a mai anunţat primarul general.

Firea a spus că o altă sursă de trafic intens sunt barierele CFR coborâte la vârfurile de trafic, în speciale cele de la Petricani şi Andronache, menţionând că i-a trimis o scrisoare şi a fost contactată de ministrul Transporturilor pentru a găsi o soluţie ca aceste bariere să nu mai fie coborâte la ore de vârf, dimineaţa între 6.30 şi 9.30, dupa-amiaza şi seara între 16.30 şi 19.30.

„În ceea ce priveşte gardurile de protecţie ale liniei de tramvai, a fost recent şi un incident (…) încă o dată s-a dovedit utilitatea acestor garduri de protecţie. Avem patru linii care sunt protejate de garduri, astfel încât fluenţa tramvaiului este constatată de cetăţeni şi sunt din ce în ce mai mulţi bucureşteni care călătoresc cu tramvaiul (…) atât STB, cât şi Direcţia Transporturi pentru a fi şi alte linii protejate de aceste garduri”, a menţionat ea.

Firea a mai spus că este depus un amendament în Parlament, pentru modificarea legislaţiei rutiere, pentru ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze.

„În momentul în care şi autobuzele vor putea să treacă pe linia de tramvai, acolo unde trama stradală permite, automat va exista o fluenţă mai mare în trafic şi va crea posibilitatea ca şi în Bucureşti să se poată circula civilizat”, a conchis Firea.

Reacție dură

Într-o postare pe Facebook, deputatul USR, Cătălin Drulă, critică faptul că în toți acești ani nu au fost amenajate măcar două pasaje subterane în zonele indicate de primarul general.

Postarea integrală a lui Cătălin Drulă:

  • Stupizenie maximă de la Gabriela Firea: să oprim magistrala feroviară București-Constanța 6 ore pe zi pentru că se face aglomerație la barieră pe Petricani și Andronache.
  • Două pasaje pe sub sau peste calea ferată n-a fost în stare să facă sau măcar să înceapă împreună cu soțul (de-o parte e Bucureștiul, de cealaltă parte Voluntariul). Așa că hai să oprim trenurile.
  • Femeia asta e incredibilă. Tot ce știe e să-și creeze inamici (imaginari), regula nr 1 a comunicării politice așa cum a învățat-o ea: „guvernul nu mă lasă”, „trenurile fac aglomerație”, „lumea e rea”.
  • Bucureștiul chiar poate fi scos din găleata asta în care l-au băgat Oprescu și Firea în ultimii 12 ani. Sunt politici urbane sensibile care pot fi implementate, iată numai câteva:
  • – mai multe rânduri de inele auto care să evite traversarea orașului prin centru
  • – investiții masive în transport în comun și parcări de tip park&ride
  • – renunțarea la depozitatul gunoiului la câțiva km de centrul orașului (incredibil pentru o capitală europeană)
  • Nu e o fatalitate ca acest oraș să fie bucățit, petecit și otrăvit. Chiar se pot schimba lucrurile, dar trebuie să lucrăm toți împreună. Fără dezamăgiri, pufnituri superioare sau accese de furie. Cu implicare, perseverență și unitate putem lua acest oraș înapoi din ghearele hoției și prostiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here