Firea negociază cu Ponta susținerea pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Bucureștiului

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat că a avut câteva discuţii preliminare despre o alianţă între PSD şi Pro România la Primăria Capitalei şi crede că în perioada următoare aceasta se va materializa. „Da. O alianță este bine-venită. Sperăm să se intâmple acest lucru. Am avut câteva discuții preliminare și în perioada următoare vom materializa,” a spus Firea.

Firea a declarat, luni, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că nu crede că trebuie să apară animozităţi la nivelul conducerii. 

“Fiecare organizaţie susţine ce coleg consideră că se califică mai bine pentru această funcţie, dar nu cred că trebuie să demarăm o competiţie între noi, în calitate de colegi, cred că ar fi util să luăm o decizie consensuală şi cred că nu trebuie apară animozităţi la nivelul conducerii. Ambii colegi, şi domnul Ciolacu şi domnul Grindeanu sunt lideri politici puternici şi care pot contribui împreună la modernizarea PSD, fireşte alături şi de alţi colegi din ţară”, a spus primarul Capitalei.

Întrebată dacă ar fi bine ca alegerile parlamentare să fie organizate odată cu cele locale, Firea a răspuns: “Am avut un guvern care a reieşit în urma unei majorităţi încropite în Parlament, care acum a devenit un guvern demis de către o majoritate parlamentară, care nu este preocupată deloc de problemele ţării, de problemele naţionale, guvernează doar cu ochii la sondaje şi cu ochii la focus-grupuri şi încearcă să maximizeze scorul PNL. Nu cred că aceasta este reacţie pe care trebuie să aibă un politician responsabil, în loc să facă tot ceea ce ţine de el ca românii să o ducă mai bine pe toate planurile, să se gândească permanent la alegeri, la organizarea unor evenimente politice, care nu aduc nimic bun românilor, ci doar acelei formaţiuni politice”.

Firea a mai spus că a început deja campania electorală şi se spun multe minciuni şi se fac atacuri nedemne.

“Vreau să fim pregătit pentru orice situaţie, vreau să fim pregătiţi în primul rând pentru alegerile locale, aţi văzut deja campania electorală a început, se spun foarte multe minciuni, se fac atacuri nedemne, nu se aduc niciun fel de argumente tehnice, te trezeşti împroşcat la televizor, ar trebui să ne ocupăm numai cu acest lucru, să nu mai facem nimic pentru oameni, doar să răspundem acestor acuzaţii, repet nedemne, nefondate şi formulate într-un limbaj suburban, care nu are cum să fie apreciat de către cetăţeni”, a mai declarat primarul Bucureştiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here