Număr-record de „refugiați” britanici

Numărul cetățenilor britanici care s-au mutat în țările Uniunii Europene a atins un nivel record anul acesta, comparativ cu ultimii 10 ani, fiind mai accelerat în urma referendumului pentru Brexit din 2016, potrivit unui nou sondaj, citat de The Guardian, citat de publicația bulgară Sega.

Conform primelor rezultate ale unui Raport privind migrația cetăţenilor britanici, este de așteptat ca 84.000 de persoane să părăsească Marea Britanie pentru a merge în alt stat membru în acest an, comparativ cu 59.000 în 2008.

Anul trecut, aproximativ 11.500 de persoane din Marea Britanie s-au mutat în Germania, comparativ cu peste 8.500 în 2008.

Analiză Grupului Oxford de la Berlin și a Centrului de Științe Sociale din Berlin a arătat că numărul britanicilor care au solicitat cetățenia germană a crescut semnificativ.

În timp ce în anul 2015, 622 de britanici au primit cetățenie germană, în 2017 au fost 7493. Se aşteaptă ca numărul lor să crească în acest an. În întreaga UE, naturalizarea a crescut de la 2106 în 2015 la 14 678 în 2017.

Analiza utilizează date de la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și statistici de la guvernele naționale. Pentru 30% dintre respondenți, Brexit a avut un efect direct asupra sănătății lor mintale.

Jumătate au spus că vor avea în vedere renunțarea la cetățenia britanică, dacă este necesar, pentru a-și putea păstra cetățenia europeană. Primul ministru britanic, Boris Johnson, a încercat recent să-și depună proiectul de decizie pentru alegerile anticipate la 12 decembrie.

Johnson a avut nevoie de sprijinul a două treimi din cei 650 de parlamentari. Uniunea Europeană a fost de acord să întârzie Brexitul până la 31 ianuarie, a anunțat președintele Consiliului European, Donald Tusk. În urma amânării anterioare, data pentru Brexit a fost 31 octombrie.

„Cei 27 au fost de acord să accepte solicitarea Marii Britanii pentru o extindere flexibilă a Brexit. Decizia va fi oficializată în scris”, a spus Tusk. Sub termenul extindere flexibilă se are în vedere că Marea Britanie va putea ieși din UE mai repede, dacă acordul premierului Boris Johnson cu privire la Brexit cu UE va fi ratificat înainte de 31 ianuarie.

Franța s-a opus cel mai mult noii amânări și a stabilit termenii acordului său actual: Marea Britanie ar trebui să părăsească UE pe 30 noiembrie sau 31 decembrie, dacă acordul va fi ratificat înainte de oricare dintre aceste date.

Sursa: RADOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here