Firea nu vrea să candideze la funcția de președinte PSD, dar urmărește o altă poziție de conducere în partid

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus la o emisiune TV că este „exclusă” o candidatură a sa pentru funcţia de preşedinte al PSD la viitorul Congres al partidului. Însă, a spus că ia în calcul o candidatură pentru funcţia de vicepreşedinte pentru regiunea Bucureşti – Ilfov, transmite News.ro.

Firea anunţă şi că s-a renunţat la protocoalele cu sindicatele, iar pe viitor conducerea PSD va merge în faţa CEX pentru a discuta astfel de colaborări.”Candidatura pentru funcţia de preşedinte este exclusă, voi analiza împreună cu colegii mei de la Bucureşti candidatura pentru vicepreşedinte regional Bucureşti-Ilfov”, a afirmat Gabriela Firea, miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la România TV. 

Aceasta a precizat că PSD va avea de pierdut dacă va vorbi în continuare despre oameni şi mai puţin despre principii.  Primarul general a spus că la nivelul PSD s-a constituit un „comitet de organizare a Congresului”, din care Firea a spus că face parte.  

Gabriela Firea a vorbit şi despre protocoalele dintre PSD şi sindicate, în baza cărora reprezentanţii unor astfel de asociaţii au primit funcţii de vicepreşedinţi în partid. 

„S-a decis foarte clar ca aceste protocoale cu sindicatele să înceteze după perioada electorală şi în cazul în care, în urma unor discuţii, se va considera necesar să se facă anumite colaborări punctuale cu anumite sindicate şi cu anumite patronate şi cu anumite asociaţii din România vor veni noii membri ai conducerii PSD în faţa Comitetului Executiv să spună explicit despre ce entităţi este vorba, cine le reprezintă şi ce tip de colaborare avem. Sub nicio formă nu s-a agreat formula de a deveni reprezentanţii acelor entităţi vicepreşedinţi naţionali, membri în Comitetul Executiv Naţional”, a adăugat Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here