Fiul fostului director al SRI Virgil Măgureanu a murit de COVID

Tragedie în familia lui Virgil Măgureanu (80 de ani), fostul șef Serviciului Român de Informații (SRI) din perioada 1990-1997: fiul său s-a stins din viața la doar 50 de ani. Marian Măgureanu era internat în spital, infectat cu Covid-19, relatează Ziariștii.com

Virgil Măgureanu avea doi copii: un băiat (Marian Măgureanu) și o fată (Anca Biriș), ambii ocupându-se de afaceri, ajutați de relațiile și influența tatălui lor.

Marian Măgureanu era acționar minoritar la Romprest Service SA, celebra companie de salubritate aflată până de curând în conflict cu primărița Sectorului 1, Clotilde Armand. Măgureanu-junior deținea 3,5% din acțiunile Romprest prin intermediul unei companii înregistrate în SUA, Firstcom LLC.

Anca Biriș este proprietara companiei Ioanid și a grupului LOFT.

Marian Măgureanu avea și alte probleme de sănătate, mai ales cardiace. De curând, acesta a suferit un atac de cord.

Marian Măgureanu este cel care le-a vândut în 2011 un apartament de lux – un penthouse în zona Herăstrău – soților Crin Antonescu (fost președinte al PNL) și Adina Vălean (fost europarlamentar, actual comisar european). Conform Centrului de Investigatii Media, care a publicat contractul de vânzare-cumparare, prețul plătit pentru locuința cu 5 camere, din Strada Zăgazului, a fost de 200.000 de euro + TVA, adică 248.000 de euro.

Crin Antonescu și Adina Vălean au cumpărat penthouse-ul direct de la soții Virgil și Maria Măgureanu; la semnarea actelor, însă, soții Măgureanu au fost reprezentați de fiul lor, Marian Măgureanu.

Anunțul oficial al morții lui Marian Măgureanu a fost făcut de nașul său, generalul în rezervă Bartolomeu Constantin Săvoiu.

Anunțul gen. (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu

„S-a stins astăzi din viață Finul meu Iubit, primul meu Fin, Marian MĂGUREANU, 51 de ani, fiul Profesorului Virgi MĂGUREANU. Lasă în urmă doi copii și o familie zdrobită de durere.

Marian a fost un om minunat, care a iubit viața și oamenii. A avut întotdeauna un spirit pozitiv, a purtat în el mereu și oriunde Buna Voie și atitudinea unei calde și fidele prietenii pentru toți cei care l-au înconjurat cu dragoste și fidelitate.

Este pentru mine și toată familia mea, care l-a iubit, o mare și de neînlocuit pierdere!

Dumnezeu să-l odihnească alături de Cei Drepți! Amin!”

Virgil Măgureanu – exponentul grupului moscovit a lui Ion Iliescu

Virgil Măgureanu a făcut parte din echipa pro-sovietică a lui Ion Iliescu, care a fost impusă de URSS la conducerea României, cu prețul a peste 1.000 de morți, la conducerea României. Om de maximă încredere al grupului pucist, Măgureanu a fost trimis la Târgoviște pe 25 decembrie 1989, alături de gen. Victor Atanasie Stănculescu și Gelu Voican Voiculescu, pentru a superviza execuția soților Nicolae și Elena Ceaușescu.

În martie 1990, Virgil Măgureanu a fost numit director al nou-înființatului SRI, din cenușa Securității. De altfel, el fusese căpitan sub acoperire în Securitatea omunistă.

Măgureanu a avut un rol sinistru și la mineriadele de la începutul anilor 90, mai ales la cele violente din iunie 1990 și septembrie 1991.

Sursa: Ziaristii.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here