Florida a revocat statutul special acordat grupului Disney, o companie considerată prea progresistă

Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, a promulgat luni o lege care suprimă statutul special de care beneficia până acum grupul Disney în acest stat american, marcând astfel un nou episod al ofensivei sale împotriva aşa-zisei culturi „woke”, informează AFP, citată de Agerpres.

„Astăzi, regatul corporativ a ajuns, în sfârşit, la final”, a declarat guvernatorul republican, care l-a acuzat pe gigantul din industria divertismentului de îndoctrinare a copiilor în ceea ce priveşte chestiunile LGBT+, într-o conferinţă de presă.

Grupul Disney profita din anii 1960, din perioada amenajării parcului de distracţii Disney World, de un statut special, care îi oferea o autonomie largă şi îl scutea de la majoritatea reglementărilor existente în statul Florida.

Însă relaţiile dintre Disney şi Ron DeSantis s-au degradat după ce Bob Chapek, fostul CEO al grupului Disney, s-a pronunţat în mod public împotriva unei legi promovate de guvernatorul republican şi care interzice predarea în şcolile primare a unor chestiuni ce au legătură cu orientarea sexuală.

„Disney s-a pronunţat împotriva unui lucru care nu viza altceva decât protejarea micilor copii”, a denunţat Ron DeSantis luni, acuzând această companie că încearcă să impună „o ideologie”.

Parcul de distracţii deţinut de grupul Disney în apropiere de Orlando este unul dintre cele mai vizitate din lume, iar Disney rămâne unul dintre brandurile preferate ale americanilor.

Ron DeSantis, steaua în plină ascensiune a nucleului dur al dreptei americane, flirtează în mod deschis cu ideea unei posibile candidaturi la Casa Albă şi s-a prezentat ca un contestatar al mişcării „woke”.

Politicianul republican, în vârstă de 44 de ani, acuză că un grup „de elite” încearcă să îşi impună ideologia progresistă în faţa unei societăţi care o refuză şi s-a angajat să facă din statul său un bastion împotriva acestei ideologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here