Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că a găsit o „gaură” de aproximativ 21 de miliarde de lei la buget și că va organiza o conferință de presă pentru mai multe explicații.

„Guvernul PSD a “estimat” venituri 249 miliarde lei in primele 9 luni din 2019. Executia arata 228 miliarde lei!!! Gaura dupa 9 luni, date DEJA publicate, aproximativ 21 miliarde lei. Joi la ora 10, conferinta de presa la MFP. #RomaniiTrebuieSaStie”, a scris ministrul pe contul său de Facebook.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marți, că descoperă în fiecare zi noi găuri în bugetul de stat.

Referitor la buget, îmi este foarte greu să vă dau răspunsul la această întrebare, pentru că în fiecare zi mai descoperim câte o gaură și câte o cheltuiala care trebuia făcută, adică plăti care trebuiau făcute și care nu au fost făcute. Va dau așa trei exemple scurte că să va dați seama despre ce este vorba. Rambursări de TVA peste 5 miliarde, neonorate, întârziate față de termenul legal. Lucrări pe PNDL, situații de lucrări avizate, spre decontare, de peste 5 miliarde, care datează de luni de zile și nici un leu în buget pentru decontările respective. Concedii medicale neplătite de șase luni de zile de către Casă de Sănătate. Toate aceste cheltuieli trebuiau efectuate, trebuiau plătite și nu au fost făcute. Că atare îmi este foarte greu să va dau un răspuns”, a spus Ludovic Orban, la preluarea mandatului de ministru al Tineretului și Sportului de către Ionuț Stroe.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here