Florin Cîţu explică propunerile PNL pentru ajutorarea consumatorilor casnici și pentru IMM-uri, în cazul facturilor la energie

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a afirmat, luni, la intrarea în şedinţa coaliţiei, că partidul va veni cu două propuneri simple, şi anume să se revină la preţul reglementat, pentru consumatorii casnici, pentru o perioadă de şase luni, iar pentru IMM-uri, să se discute varianre de compensare de la buget, informează News.ro.

”PNL va avea două propuneri simple, pentru consumatorul casnic, există varianta de a ne întoarce pe o perioadă determinată, până în şase luni de zile (…)  la preţul reglementat, pentru consumatorul companii mici şi mijlocii şi restul de consumatori, putem să discutăm de variante de compensare de la buget”, a spus Cîţu.

Liderul PNL a venit la şedinţă împreună cu mai mulţi lideri din conducerea PNL, printre care Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Dan Vîlceanu şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Anterior acestei declaraţii, preşedintele PNL preciza, despre măsurile propuse de PSD pentru a-i ajuta pe consumatorii casnici şi din economie, în urma majorării facturilor la energie, că va susţine orice reduceri de taxe care se aplică unitar în toată economia şi că nu este de acord să se reducă TVA-ul doar pentru un anumit sector.

Liderul PNL a mai spus că, în opinia sa, de economist, prin astfel de măsuri ”nu vom face decât să creştem profiturile unor companii” şi că ”va fi foarte greu să vedem o scădere a preţurilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here