Florin Cîţu, reacție după afirmaţia lui Marcel Ciolacu privind tiriplicii

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a precizat, întrebat despre afirmaţia lui Marcel Ciolacu care a spus că s-a săturat ca la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriflici care vin şi îşi dau cu părerea după ce au distrus România, şi să spună cât de bună e cota unică care nu mai există, că există dublă personalitate în PSD, una vorbesc social-democraţii şi alta fac. Liberalul a adăugat că nu există un război în coaliţia de guvernare, iar PNL se ţine de implementarea programului de guvernare, însă acolo nu există nicio frază care să spună că vor fi introduse noi taxe, transmite News.ro.

A început un război în coaliţie? Îl sesizaţi?

„Nu este un război. Este în programul de guvernare. PNL se ţine de programul de guvernare. Nu există nicăieri în programul de guvernare o frază în care să spunem că vom introduce taxe noi, că vrem să taxăm pe cineva, ş.a.m.d. Ah vrem să avem o discuţie despre Codul fiscal? Foarte bine. Facem o discuţie, dar nu se poate modifica Codul fiscal aşa golăneşte, heirupist, în două săptămâni. Nu. Facem o dezbatere în Parlamentul României, comisiile din fiecare partid. Discutăm, vedem care sunt opţiunile, ne uităm la estimări. Nu este o chestie pe care ne-o aruncă în fiecare zi cineva. E un atac la sectorul privat aşa cum nu am văzut. Întotdeauna voi fi avocatul sectorului privat şi dacă sunt companii care vor să discutăm despre această problemă, oricând uşa mea este deschisă şi cu sfaturi, dar şi să îi ascult. Am ajuns şi mă uit la situaţia din România, am ajuns să mă aştept să vină să bată cineva la uşă şi să spună – suntem PSD, am venit să vă luăm banii. Cam aşa arată astăzi situaţia în România”, a declarat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament dacă sesizează că ar fi început vreun război în coaliţie.

Chestionat despre afirmaţia lui Marcel Ciolacu care vorbea de tiriplici care îşi dau cu părerea, după ce au distrus România şi la cine crede că s-a referit liderul PSD, Florin Cîţu a răspuns: „Nu ştiu. Eu ştiu că PNL a scos taxe şi a adus venituri mai mari la buget”.

„Asta a fost o economie care a funcţionat doi ani de zile. Doi ani de zile nu s-a vorbit de taxe, iar sectorul privat s-a comportat onest cu statul român, aşa cum statul român s-a comportat cu sectorul privat. Eu vă aduc aminte că aceste multinaţionale hulite astăzi de social-democraţi au plătit în avans impozite în perioada de criză, tocmai pentru a ajuta statul român. Lucrurile mergeau bine. De la începutul anului, de 6 luni de zile, vedem acest atac asupra sectorului privat care nu se mai opreşte şi e de neînţeles acest atac. Eu nu m-aş supăra dacă aceste companii ar spune – gata noi plecăm dacă PSD ne impune taxe. Dacă domnul Ciolacu ştie de vreo companie care nu plăteşte, atunci să vină să ne spună care este acea companie. Nu putem să menţinem acest climat de atac continuu asupra sectorului privat doar pe generalităţi. Dacă ştie ceva, să spună. Cei care nu au plătit să meargă la puşcărie, dar nu poţi să faci aşa ceva, nu poţi să menţii acest climat în care nimeni nu ştie ce vrea să facă şi apoi să ne mirăm că nimeni nu vrea să investească în România”, a completat preşedintele Senatului.

Întrebat da că ar trebui eliminate toate derogările existente în momentul de faţă la cota unică, pentru a trece la cota progresivă, aşa cum a recomandat FMI, Cîţu a replicat: „Delegaţia FMI nu a recomandat acest lucru. A spus că sunt o excepţie. Dacă se concentrează PSD pentru implementarea PNRR, toate aceste lucruri se rezolvă. Doar că PSD una spune şi alta face. Anul acesta  a mai fost introdusă o excepţie pentru un sector. Deci nu poţi să spui că vrei să elimini excepţiile, dar în acelaşi timp să introduci alte excepţii. Undeva există o dublă personalitate în PSD care vorbeşte una, dar face alta. Implementarea PNRR, reforma pensiilor, eliminăm pensiile speciale, pentru ca toate pensiile să fie pe contributivitate, reforma salarizării, având salarii care sunt legate de performanţă, reforma administraţiei publice. Le facem pe toate, luăm 30 miliarde de euro, bani jumătate gratis, jumătate la dobândă zero, nu la dobânzi astronomice la care se finanţează astăzi MFP şi dezvoltăm România. Este foarte simplu, doar să vrei. De ce nu se face? Nu ştiu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here