Florin Cîțu: Vom încerca să producem un vaccin anti-Covid la Institutul Cantacuzino

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că autoritățile din România au transmis o scrisoare Comisiei Europene, în care şi-au exprimat disponibilitatea de a produce un vaccin anti-COVID la Institutul Cantacuzino.

Întrebat de jurnalişti dacă România a demarat discuţiile pentru a achiziţiona vaccinuri anti-COVID produse în Federaţia Rusă sau China, premierul a răspuns negativ.

Nu. România a avut, am avut o comunicare cu Comisia Europeană, vom face un lucru mult mai bun, vom încerca să producem vaccinul în România, la (Institutul n.red.) Cantacuzino. Am trimis o scrisoare în urma unor întrebări adresate de Comisia Europeană şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Vom vedea ce vaccin va fi produs, dar asta este varianta pe care mergem noi”, a afirmat Florin Cîţu.

Întrebat când va începe statul român să producă serul, Florin Cîțu a răspuns: „Am început discuţiile. Am spus că avem capacitatea. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene în acest sens”.

Franța, Germania și oficiali din Comisia Europeană și-au arătat interesul față de vaccinul Sputnik V produs de Rusia.

De asemenea, Ungaria este prima țară UE care a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V, optând pentru achiziţionarea de vaccinuri din Rusia şi China pentru a accelera campania de vaccinare.

În pofida numeroaselor critici cu privire la lansarea timpurie, vaccinul rusesc Sputnik V s-a dovedit a avea o eficiență de 91,6% împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19.

1 COMENTARIU

  1. Rusia nu mai are sanctiuni economice din partea Europei?China nu a distrus planeta prin ascunderea informatiilor despre virus?Prin cumpararea lor,nu fac decat sa gireze niste regimuri dictatoriale si care vor fi incurajate in actiuni de reprimare si opresiune in propriile tari!Nu ne ajung 4 firme de vaccin,pentru cine achizitioneaza aceste tari IRESPONSABILE, CARE INCHID OCHII LA ABUZURILE LUI PUTIN SI XIJINPINGUL CHINEZ,aceste vaccinuri inca neomologate??Sau sunt omologate cu spaga??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here