Reacția PNL după alegerea lui Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ: PSD nu a înțeles absolut nimic din mesajul pe care l-a primit din partea românilor la urne

Senatorii și deputații au numit, marți, în ședință de plen comun, o nouă conducere a Consiliului Legislativ. Cu 185 de voturi pentru, Florin Iordache a fost ales președintele instituției, iar senatorul USR George Edward Dircă a devenit preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare. Augustin Zegrean, susținut de PNL, a obținut doar 41 de voturi.

Pentru Florin Iordache au fost 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă”, Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.
Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. Dircă a obţinut 174 voturi pentru şi 17 contra.

La începutul ședinței de plen comun, PNL a anunțat că susține candidatura lui Zegrean, în timp ce PSD îl susține pe Florin Iordache.

Liberalii au transmis că PSD reuşeşte să compromită, prin toxicitatea alegerii lui Florin Iordache, o nouă instituţie fundamentală în statul român – Consiliul Legislativ. „Nu există sfidare mai mare decât aceea de a-l pune paznic asupra legislaţiei României pe cel care a făcut tot posibilul pentru a hăcui legislaţia în domeniul justiţiei, un adevărat torţionar al statului de drept, servitorul de încredere al lui Liviu Dragnea”, arată reprezentanţii PNL, într-un comunicat de presă. „Alegerea lui Florin Iordache arată că PSD nu a înțeles absolut nimic din mesajul pe care l-a primit din partea românilor la urne. Sinecurismul este o boală veche a PSD, care se vrea a fi mascată prin încercarea eșuată din aceste zile de a confecționa imaginea unui partid care s-ar reforma. Dovada faptului că PSD rămâne un partid retrograd, toxic și nereformabil este tocmai susținerea lui Florin Iordache în poziția de președinte al Consiliului Legislativ, înainte chiar de a corecta cadrul legislativ al acestei instituții și cu speranța de a obține un mandat pe viață și de a profita de configurația actuala a Parlamentului. Legea de funcționare a Consiliului Legislativ va trebui revizuita”, transmite PNL,

*Condiția pentru care a fost susținut de PSD: ”buna reputație profesională și morală”


Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției – Florin Iordache și-a depus marți, candidatura pentru postul de șef al Consiliului Legislativ.

Una dintre condițiile obligatorii pentru persoanele care doresc să ocupe funcția de președinte al Consiliului Legislativ este „buna reputație profesională și morală”.

Reamintim că Florin Iordache a fost ministrul Justiției și autorul ordonanței 13 care modifica legile justiției în favoarea lui Liviu Dragnea. Ordonanța 13 a scos românii în stradă în ianuarie 2017 și a determinat înlocuirea acestuia din fruntea ministerului. În Parlament, Iordache la cererea lui Dragnea a continuat asaltul asupra legilor justiției.
Candidatura lui Iordache pentru un nou post de deputat a fost blocată de organizația PSD Olt din care face parte. De precizat este că secretarul general al PSD, Paul Stănescu, nu a dorit să-l susțină. De altfel conducerea PSD dorește să-l retragă pe acesta din prim planul politicii și i-ar fi oferit posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.


Consiliul Legislativ are ca atribuții vizarea proiectelor de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea parlamentarilor.
De precizat este că șefii instituției nu au un mandat limitat, mai exact ei pot rămâne în funcție cât doresc pentru că în lege nu este prevăzută nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.
Parlamentul trebuie să numească un nou președinte al Consiliului Legislativ după Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani s-a pensionat în urmă cu două săptămâni.
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit de două ori până acum termenul pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ pentru că nu a fost depusă nicio candidatură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here