Florin Roman: PSD a „pârjolit tot și a secat tot” când a plecat

sursa: Florin Roman / Facebook

Liderul deputaţilor liberali, deputatul Florin Roman, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că principiul după care s-a ghidat la plecare fostul guvern social-democrat a fost „pârjolim tot şi secăm tot”.

„Practic, se adeveresc cele mai negre scenarii pe care le anticipam înainte de a prelua guvernarea, când vorbeam, repetat, de modul în care au alcătuit bugetul şi că principiul la plecare a fost ‘pârjolim tot şi secăm tot, astfel încât să lăsăm o gaură imensă la bugetul de stat’. Şi pe lângă gaură, ne-am ales şi cu cea mai mare datorie externă de după Revoluţie, produsă de guvernul PSD, cel mai mare nivel de împrumuturi, pentru că creşterea de pensii şi salarii, practic, s-a făcut din împrumuturi bancare şi tot din împrumuturi bancare au finanţat, practic, un oarecare control asupra deficitului bugetar”, a spus parlamentarul liberal, potrivit Agerpres.

Florin Roman a mai spus că situaţia trebuie prezentată aşa cum este în realitate.

„Chiar nu vrem să fim alarmişti, nu vrem să prezentăm lucrurile decât aşa cum sunt, pentru că, odată şi odată, ele trebuiau prezentate în mod real. Vom încheia anul cu un deficit de peste 4%, întrucât fostul guvern PSD a supraestimat veniturile cu 18 miliarde de lei. Adică, ei au spus că aceşti bani sunt realizaţi. Ei nu există în buget la ora actuală, iar pe lângă asta ne-am trezit cu o serie de restanţe, de plăţi nefăcute”, a declarat deputatul PNL.

Florin Roman a adăugat că dacă nu s-ar fi făcut rectificarea bugetară, 43 de oraşe şi aproape 450 de comune erau „aproape aduse în situaţia de incapacitate de plată”, a transmis aceeași sursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here