Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău anunță un focar de Covid-19 la un centru de persoane vârstnice din municipiul Bacău. 27 de persoane au fost confirmate pozitiv, atât personal de îngrijire, cât și beneficiari.

La ora actuală există o anchetă epidemiologică în derulare, desfășurată de către specialiștii DSP Bacău, scrie Mediafax.

Printre măsurile luate se numără izolarea în secțiile de Boli Infecţioase din cadrul unităților sanitare sau în alte secții de specialitate din cadrul Spitalului Municipal Onești, care este spital suport Covid-19, pentru toate cazurile simptomatice atât din rândul personalului de îngrijire cât și a beneficiarilor.

Specialiștii DSP au dispus monitorizarea clinică zilnică a tuturor persoanelor din cadrul centrului și respectarea măsurilor de curăţenie, dezinfecţie şi aerisire pentru toate spaţiile din centru.

„Personalul medical și auxiliar de îngrijire este obligat să poarte echipamentul de protecție individual corespunzător”, au precizat reprezentanții DSP Bacău.

Prefectul județului Bacău, Liviu Miroșeanu, a declarat pentru Mediafax că focarul a fost înregistrat la un centru privat de vârstnici din municipiul Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here