Fonduri europene pentru extinderea rețelei de gaze la sate, promite ministrul Dezvoltării

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a anunţat luni un program pilot finanţat din fonduri europene pentru extinderea reţelei de gaze din România. Pe conducte ar urma să curgă gaze din Marea Neagră.

„Să conectăm satul românesc la gazul românesc. Marea Neagră este o comoară, care mai devreme sau mai târziu va trebui extrasă şi pentru a ajunge să folosim comoara din Marea Neagră trebuie să extindem şi aceste reţele de gaze de distribuţie. Suntem în situaţia în care am hotărât să finanţăm prin acest program pilot execuţia de asemenea lucrări (n.r. – de extindere a reţelei de gaze), nu realizarea de studii de fezabilitate.” a spus Ion Ștefan, potrivit Agerpres.

Ministrul vrâncean consideră că existe suficiente studii de fezabilitate și că trebuie să se treacă la implementare.

„Cred că trebuie să trecem la faza a doua, să executăm efectiv lucrările de extindere a reţelelor de gaze. În termen cât mai scurt, vorbim de câteva luni, vom fi în situaţia de a putea semna aceste contracte de extindere a reţelelor de gaz. Nu vorbim de o anumită zonă sau de un anumit judeţ. Vom extinde aceste reţele de gaze pe tot teritoriul României” a afirmant ministrul Dezvoltării.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a susţinut că aceste lucrări ar urma să fie finanţate integral din fonduri europene pe perioada de alocare 2021 – 2027. El a precizat, în legătură cu acest program pilot, că liberalii vor depune la începutul sesiunii parlamentare o iniţiativă legislativă prin care branşamentele la reţeaua de gaze vor fi introduse în sarcina operatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here