Forţele de ocupaţie ruse îşi suspendă proiectul de referendum privind anexarea sudului Ucrainei la Rusia

Administraţia de ocupaţie rusă care controlează regiunea Herson, din sudul Ucrainei, a anunţat luni că suspendă pregătirile pentru referendumul privind anexarea acestui teritoriu de către Rusia, care este în prezent ţinta unei contraofensive ucrainene majore, relatează AFP, citată de News.ro.

”Am fost pregătiţi pentru vot, am vrut să organizăm referendumul foarte curând, dar din cauza evenimentelor actuale, cred că vom face o pauză pentru moment”, a declarat Kirill Stremoussov, şeful administraţiei de ocupaţie rusă din Herson pentru televiziunea publică rusă Rossiia-1.

Stremoussov a mai spus că podul Antonivskii, care traversează fluviul Nipru lângă oraşul Herson, nu mai poate fi traversat cu maşina după săptămâni întregi bombardamente ucrainene, potrivit The Guardian.

Aproape toată regiunea Herson a fost ocupată de forţele ruse din luna martie. Săptămâna trecută, Ucraina a anunţat că şi-a început contraofensiva în încercarea de a prelua controlul asupra regiunii sudice de la forţele ruse de ocupaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here