Fost judecător CCR, trecut în solda lui Piedone

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Pimarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, îl va avea consilier onorific pe fostul judecător al Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu. Potrivit EVZ, Lăzăroiu Acesta va superviza toate actele cu caracter juridic ale primăriei. ”Având un om cu atâta experiență în domeniul juridic, nu se va mai putea întâmpla ce s-a întâmplat la Sectorul 4. Domnul Lăzăroiu e o persoană integră, greu de contestat expertiza dânsului”, a declarat pentru evz.ro Cristian Popescu Piedone.

Cine este Petre Lăzăroiu? Printre altele, acesta a fost implicat într-un scandal uriaș legat de mandatul său la Curtea Constituțională.

Traian Băsescu a propus doi judecători la Curtea Constituțională: Daniel Morar (fost șef al DNA) numit în 2013, și Petre Lăzăroiu, numit în 2008.
Ștefan Minea a fost ales judecător al Curții Constituționale în 2010 de Camera Deputaților, la propunerea grupului parlamentar al PDL. Nu a deținut funcții politice, având în spate o carieră de profesor universitar în drept, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Petre Lăzăroiu este judecător constituțional din 2008, numit la propunerea președintelui Traian Băsescu. L-a înlocuit timp de doi ani pe fostul judecător Petre Ninosu, care decedase, apoi a fost renumit pentru 9 ani, din iunie 2010. A fost jurist-consult stagiar la Combinatul de Articole Tehnice din cauciuc – Jilava, din 1978 până 1980, jurist-consult din 1980 până în 1993 la Întreprinderea Mecanică de Utilaj Chimic București. Apoi, a fost judecător financiar până în 2003 la Curtea de Conturi, avocat în Baroul București din 2004 până în 2008. Este profesor la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir. Mandatul lui Lăzăroiu a fost supectat de probleme de legalitate, întrucât Constituția prevede foarte clar, la art. 142, alin. 2, că mandatul de 9 ani „nu poate fi prelungit sau înnoit”.

Lăzăroiu și Minea, cărora le-au expirat mandatele, au fost înlocuiți în iunie 2019 de doi judecători susținuți de PSD, Gheorghe Stan (șeful Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie) și Cristian Deliorga (fost șef al Curții de Apel Constanța). Detalii, în documentarul Dumnezeii CCR.

1 COMENTARIU

  1. Se strang jigodiile si paduchii la banul public, nimic de mirare! Care expertiza, cea de jurist-consult la intreprinderea mecanica de utilaj chimic Bucuresti, ce are a face pozitia de jurist-consult cu cea de judecator la ccr? Pai, nimic, idiotul asta util era doar jurist-consult pentru ca nu a fost in stare sa ia nici macar examenul de barou, pentru ca atunci ramane un absolvent de drept doar jurist-consult, cand nu e capabil sau e mult prea lenes ori prost sa treaca de examenul de intrare in barou, ca avocat. Abia in 2004 il ia, la maturitate, nesimtitul. Ma intreb cum de-a fost posibil sa ajunga judecator financiar la curtea de conturi, fara examen de barou absolvit, sau regulile de intrare la curtea de conturi sunt special formulate pentru fel de fel de javre sustinute politic, si fara un examen de intrare in meserie! De la curtea de conturi, si dupa doar 6 ani de cand isi luase examenul de barou, ajunge in ccr, pe mana lui basescu, presedinte colaborator al securitatii care gireaza pentru un impostor! Ce legatura exista intre jigodia asta si fostul presedinte basescu, ar fi chiar interesant de stiut, cum dracu dintr-o multime de oameni pregatiti care sunt convinsa ca exista in justitia romaneasca, il alege basescu fix pe muhaiaua asta???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here