Foști luptători SAS vor să se alăture trupelor ucrainene împotriva Rusiei. Toți sunt experți în utilizarea rachetelor Javelin

O echipă de veterani SAS se alătură luptelor masive din Ucraina împotriva invaziei ruse, dezvăluie Daily Mirror într-un articol exclusiv.

Foştii paraşutişti se pot alătura la un moment dat echipelor forţelor speciale din Ucraina, împreună cu alţi specialişti militari britanici.

Veteranii, cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani, s-au întâlnit deja pentru a discuta despre misiunea periculoasă, susţinând ucrainenii în luptă, conform sursei citate. Printre luptătorii SAS, se numără lunetişti cu înaltă pregătire şi experţi în utilizarea rachetelor antiaeriene şi antitanc.

Lunetiştii vor ajuta, de asemenea, la eliminarea observatorilor ruşi şi a forţelor speciale ale Moscovei care ghidează în atacuri aeriene asupra trupelor şi comunităţilor locale.

Daily Mirror scrie că operaţiunea nu este plătită de guvernul britanic, ci va fi finanţată de o ţară din Europa, care urmează să fie numită, printr-o companie militară privată.

Un fost membru SAS a declarat pentru Daily Mirror: „Acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede, deoarece situaţia din Ucraina este acum disperată şi au nevoie de ajutor urgent. „Mulţi foşti colegi din regimentul de paraşutişti sunt, de asemenea, foarte dornici să meargă. Mulţi oameni sunt foarte dornici să meargă şi lucrurile trebuie organizate foarte repede”.

„Este legal, deoarece niciunul dintre bărbaţii care ies în oraş nu mai servesc, iar Ucraina a invitat oamenii să intre şi să ajute la luptă”.

„Înseamnă că unii dintre cei mai experimentaţi veterani din lume vor ajuta Ucraina şi vor intra în legătură cu cartierul general al forţei ucrainene”. „Ştim că Putin are un mare respect pentru SAS”.

Toți veteranii SAS care se îndreaptă spre Ucraina sunt experţi în utilizarea rachetelor Javelin şi Stinger, a declarat o sursă pentru Daily Mirror.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here