Opriți războiul. Utilizatorii Google bombardează restaurantele rusești și stațiile de metrou cu mesaje împotriva invaziei

Foto: Unsplash

Utilizatorii Google din afara Rusiei au scris recenzii despre restaurantele și stațiile de metrou din Moscova, informându-i astfel în legătură cu războiul din Ucraina pe rușii afectați de blocada informațională.

Mesajele variază de la simplul „Opriți războiul” până la recenzii literare pline de metafore despre Puiul Kiev și bucătarul rus, o aluzie clară la președintele rus Vladimir Putin.

Steagul ucrainean

Alții au postat pur și simplu imagini cu steagul ucrainean.

Unele dintre recenzii sunt în engleză, altele sunt în germană. Google traduce automat unele recenzii în rusă, despre care un utilizator a spus pentru Universul.net este cea mai eficientă modalitate de-a ajunge la publicul rus.

Restaurantul este minunat. Vă rugăm să răspândiți vestea. Este important ca oamenii să audă ce se petrece cu adevărat”, începe o recenzie în notă literară despre Café Pușkin din Moscova.

Arme ilegale

Decorul, mâncarea, atmosfera și iluminatul sunt frumoase. Între timp, vă confruntați cu o întrerupere a știrilor. Președintele vostru a invadat o altă țară din sudul vostru și încearcă să o ocupe cu forța, prin bombardamente și arme ilegale.”

Folosește bombe cu vid, capabile să zdrobească organele interne și să facă scrum orașele.”

„Desert-ori”

Actionați acum. Sute de soldați ruși mor. Mulți nu știu de ce sunt acolo. Carne foarte proaspătă! Și o mare varietate de desert-ori (joc de cuvinte, de la dezertor – n.r.) delicioase.”

O altă recenzie: „Puiul Kiev nu trebuie să moară și este un incendiu în bucătărie de când bucătarul din Moscova și-a trimis băieții înăuntru. Au nevoie de ajutor.”

Universul.net a decis să nu publice numele recenzenților sau numele tuturor restaurantelor pentru a proteja oamenii de eventuale represalii.

Inițiativă

Nu este clar dacă proprietarii de restaurante precauți sau alții au aflat despre inițiativă. Unele mesaje postate marți nu mai erau vizibile miercuri.

Și celebrul metrou din Moscova s-a trezit primind brusc recenzii. Cineva a postat „Glorie Ucrainei!” pe gara Dubrovka.

Un alt utilizator a spus: „Stația este grozavă. Între timp, te confruntți cu o întrerupere a știrilor. Președintele tău a invadat o altă țară… Mult succes în călătoria ta.”

Restaurantul Sankt Petersburg

Restaurantul Sankt Petersburg din Germania a înregistrat o abundență de recenzii noi în ultimele 24 de ore și niciuna nu are legătură cu felurile sale de mâncare.

Te rog, popor rus, uită-te la ce se întâmplă în lume. Liderul tău Putin este pe cale să înceapă un al treilea război mondial.”

Ucide civili în Ucraina cu arme ilegale. Aceasta este o invazie, știrile tale te induc în eroare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here