Fostul manager al Spitalului de Arși, cercetat penal pentru că ar fi luat mită de la 16 paciente, pentru operații estetice

Fostul manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică şi Arsuri din Bucureşti, Vitalie Stan, este urmărit penal de procurorii DNA, fiind acuzat că a primit mită 25.000 de euro de la 16 paciente, pentru a le face diferite operații estetice.

Conform DNA, medicul Vitalie Stan, la data faptelor manager al Spitalului de Arși din București, este urmărit penal pentru 16 infracțiuni de luare de mită.

Procurorii spun că în perioada ianuarie 2013 – ianuarie 2014, Vitalie Stan, în calitate de medic primar și manager al Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică și Arsuri din București, ar fi pretins și primit de la 16 paciente sume de bani cuprinse între 1.100 de euro și 2.700 de euro, pentru a le face diferite operații estetice la Spitalul de Arși.

Potrivit procurorilor DNA, Vitalie Stan ar fi internat pacientele sub pretextul unor afecțiuni care necesitau corecții chirurgicale, iar în schimbul sumelor de bani ar fi făcut în cadrul spitalului de stat operații estetice care se pot efectua în clinicile private. În total, acesta ar fi primit de la cele 16 paciente suma totală de 25.000 de euro, mai spune DNA.

În 2014, Vitalie Stan, „doctorul vedetelor”, și alți 8 medici au fost reținuți de procurorii Parchetului Tribunalului București, în dosarul operațiilor estetice pe bani publici. Potrivit anchetatorilor, medicii cereau mită sume cuprinse între 450 și 3.400 de euro, iar în cazul în care raportările acestora erau validate, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București deconta aproape 5.000 de lei pentru fiecare operație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here